Počinje Europa liga: Osijek nakon 12 godina igra europsku utakmicu



UTAKMICOM prvog pretkola Europa lige u Andori NK Osijek počinje sezona ranije nego uobičajeno, a igrači Stanka Mršića s dosta optimizma dočekuju prve europske nastupe nakon punih 12 godina.

Trener Mršić ima dosta problema s ozljedama igrača, ali čini se kako bi na kraju mogli nastupiti svi osim Tomislava Šorše. Oporavio se i kapetan Ivo Smoje. Mršić je izdiktirao i vjerojatni sastav, a bila bi to formacija s pojačanim veznim redom s Pušićem, Kvržićem, Kurtovićem, Jugovićem i Petrovićem, dok bi u napadu bi bio samo Perošević.

"Sezonu otvaramo europskim ispitom protiv Andoraca, a moram naglasiti da nisam zadovoljan odrađenim pripremama zbog odlazaka nekih igrača, ali i brojnih ozljeda koje su nam zadale dosta problema", rekao je Stanko Mršić.

"U problemima smo, no ipak vjerujem da ćemo dobro odraditi prvi ispit iako vrlo malo znamo o protivniku. Poznato nam je da Santa Coloma u sastavu ima šest reprezentativaca i šest stranaca pa se ne smijemo zavaravati da su bez nogometnog znanja. Sjetimo se da je i naša reprezentacija imala poteškoća s Andorcima", dodao je.

Kapetan Ivo Smoje mišljenja je da bi Bijelo-plavi mogli proći dva kola kvalifikacija u Europskoj ligi. "Pred nama su europski ispiti kojima se radujemo i dat ćemo sve od sebe da prva dva kola prođemo, a u trećem ćemo se nadati dobrom ždrijebu iako je posve jasno da će biti itekako teško", istaknuo je.

1. pretkolo Europa lige:

Khazar  Kalju
Jagodina - Ordabasy
Trans - Inter Baku
KuPS - Llanelli
Renova - Libertas
Levadia - Šiauliai
Pyunik - Zeta
JJK - Stabaek
Rudar - Shirak
Baku  Mura
Suduva - Daugava
Differdange - NSI
Dacia - Celje
Torpedo - Aktobe
Tirana - Grevenmacher
Birkirkara - Metalurg
Santa Coloma - Osijek
Sarajevo - Hibernians
Twente - UE Coloma
Olimpija - Jeunesse
Lech - Zhetysu
Sterymur - Gandzasar
MTK - Senica
Cefn - MYPA
Teuta - Metalurgi
Flamurtari - Honved
Fiorita - Lipejas
Behemians - Thor
Bangor - Zimbru
St. Patricks - IBV
Cliftonville - Kalmar
Crusaders - Rosenborg
Borac - Ćelik
FH - Eschen

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.