Pogledajte zašto su atletske zvijezde poručile: Vraćamo se na Mladost i sljedeće godine!

Foto: Ronald Goršić , Goran Mehkek / Cropix

VELIKU atletsku večer sinoć na Mladosti uljepšale su pune tribine i pet novih rekorda, no pravi "vatromet" je izostao zbog poraza domaće zvijezde Sandre Perković.

> Sandra u suzama do ovacija, nije mogla protiv ozljede, Oliver konačno osvojio Zagreb, Rodgers "oprao" Gatlina na stotki!

> Sandra: Velika je pobjeda kada pobijediš samu sebe!

> Brkljačić: Po Bolta moramo krenuti odmah, ali za njega nam ni cijeli proračun nije dovoljan!

Najbolja hrvatska atletičarka znala je da nije prava, svoje probleme s pripremom za nastup na "Hanžeku" iznijela je javnosti već nekoliko dana prije natjecanja. No, svoju publiku nije htjela razočarati. Na zagrijavanju ju je bodrio trener i dečko Edis Elkasević, izgledala je smireno, kao pred svaku pobjedu ove sezone. Prekrižila se i izašla na teren, od prve bacila 65,63, no nije računala na sjajnu večer Gije Lewis-Smallwood koja je pobijedila hicem od 66.29 metara. Sandra je, nakon prvog poraza sezone, teren napustila u suzama.

"Danima sam šutjela i borila se da se uopće pojavim na natjecanju. Bacila sam 65.63, i to uz kakve probleme... Prije deset dana nisam mogla stajati, a kamoli hodati. Ne žalim za ničim, presretna sam što sam dala sve od sebe za naše navijače", poručila je Sandra kojoj je suparnica uzela i rekord mitinga.

Palo pet rekorda

Nove rekorde mitinga postavili su Kenijac Caleb Mwangangi na 3.000 metara (7:35.06), Brazilac Augusto Dutra u skoku s motkom (5.75), Finac Tero Pitkämäki u bacanju koplja (86.36) te Etiopljanka Hiwot Ayalew na 3000 metara zapreke (9:28.71).

Pitkämäki je skinuo prvi rekord večeri: "Jako sam sretan. Bila je ovo sjajna sezona".


Oliver: Sigurno dolazim i sljedeće godine!

U memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama Boris Hanžeković pobjedu su sa 13.25 podijelili svjetski prvak i doprvak, Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson dok je treći sa 13.30 bio olimpijski pobjednik iz Pekinga, Kubanac Dayron Robles. 

"Zbog umora sam napravio nekoliko pogrešaka u utrci, zapeo sam za tri prepone, ali uvijek je teško trčati u ovo doba godine. Sezona je duga za sve nas, izdržljivost je manja. Sretan sam zbog pobjede, natjecanje je bilo odlično. Dolazim ovdje godinama i konačno sam pobijedio u Zagrebu! Želio sam ovaj memorijalni trofej", rekao je Oliver i dodao:

"Nije to bila moja najbolja utrka Borim se sa virozom zadnjih dana tako da sam se malo i umorio. Navijači su bili odlični i sigurno dolazim sljedeće godine".

I Mike Rodgers se vraća u Zagreb

U utrci na 100 metara pobijedio je Amerikanac Mike Rodgers s 9.97 sekundi ispred Jamajčanina Kemara Bailey-Cola 9.99, dok je svjetski doprvak Justin Gatlin bio treći sa 10.01.

Rodgers je nakon pobjede bio odlično raspoložen, kao da je spreman odtrčati još jednu utrku: "Jako dobra utrka, osjećao sam se dobro. Publika je bila odlična, sviđaju mi se navijači i hrana, i jako sam zadovoljan. Sljedeće godine ću sigurno doći u Zagreb".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.