Policija istražuje direktnu pogodbu za novi travnjak na Poljudu

Foto: Hina

POLJUDSKI stadion nakon 35 godina dobiva novi travnjak, a posao je direktnom pogodbom dobila tvrtka Jadro d.d. Cijela operacija nalazi se pod istragom splitske policije jer je slučaj prijavio Slavko Šimunović koji se na natječaj za obnovu travnjaka javio s Jadrom. 

Natječaj je Hajduk poništio zbog nepotpune dokumentacije. Nisu raspisivali novi već su posao sklopili direktnom pogodbom s Jadrom, jedinim ponuđačem na natječaju. Iz kombinacije je u međuvremenu ispao Šimunović jer se Hajduk odlučio da ne ide na skuplju kombinaciju umjetne i prirodne trave od sedam milijuna kuna, već za duplo jeftiniji pokrov isključivo od prirodne trave.

Šimunović je sa svoje strane donio tehnologiju potrebnu za skuplju varijantu, koja je isplativija zbog boljih karakteristika u odnosu na jeftiniju. Pretpostavlja se da se osjetio oštećenim kada se Uprava bilih odlučila za posao bez njega. 

Malo se ulaže u stadion, ali svaka investicija privuče pažnju istražitelja

Policija je već posjetila Jadro, a bili su navodno i u Banovini. Istraga će ih, dakako, odvesti i do Poljuda.

Zanimljivo je da se u Poljudski stadion tako slabo ulaže, a svaka nova investicija, kao sada travnjak, privuče pažnju istražnih tijela. Bilo je tako i sa famoznim stolicama koje su se istraživale prije desetak godina.

Premda je natječaj raspisao Hajduk, cijeli posao izmjene trave na stadionu financira Grad Split te su u pregovorima s Jadrom sudjelovali i predstavnici kluba i predstavnici Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.