Primorac zaključio olimpijsku karijeru: "Pamtit ću medalju iz Seula i hrvatsko zajedništvo u Barceloni"

SEDME će ipak biti posljednje. Zoran Primorac zadnji nastup na Olimpijskim igrama odradio je jučer, koban je bio Egipćanin Kashin, koji je našeg stolnotenisača poslao u zasluženu mirovinu po pitanju Olimpijskih igara.

Naš 43-godišnjak nije bio bez šansi u tom meču, ali nedostajalo je malo sreće za prolaz u slijedeće kolo.

"Bio je zanimljiv meč. Meni ove Olimpijske igre nisu rezultatski prioritet, ali sigurno da mi je žao. Imao sam svoju šansu kod 3:2 u setovima, ali ne žalim za ničim. Da mi je ovo prvi ili drugi nastup na OI, bio bih vjerojatno tužniji, ali ovo sad je čista uživancija", kaže Primorac.

Primorac nije jedini stolnotenisač na sedmim Igrama, društvo mu u Londonu prave starosjedioci Jean Michel Saive i Jorgen Person.

"Neka konkurencija blaga je postojala. Mi smo već u Pekingu kad smo dobivali priznanje od ITTF-a, kad smo pričali o Londonu, rekli da nema šanse da dođemo u London pa smo ipak svi trojica došli. Za Perssona sam siguran da više neće dolaziti jer je doživio debakl od Gaćine, a za Saivea se nikad ne zna. On stalno traži rekorde, stalno hoće da ostane zapisan u povijesti kao najveći u nečemu tako da mislim da će dati sve od sebe da nas prešiša", smatra Primorac.

"Mnogo je muke i mnogo treninga iza mene kada je u pitanju sedam nastupa na Igrama. Definitivno je ovo pravo vrijeme da kažem kako su ovo bile moje posljednje Igre. Ponosan sam na sve što se događalo na njima i u Rio de Janeiro mogu otići samo kao gledatelj, nikako drugačije", rekao je Primorac i dodao:

"Uvijek ću se sjećati Igara u Seulu 1988. godine, jer sam tamo osvojio prvu medalju. Unatoč tome što se uvijek govori kako je bitno nastupiti, medalja je ipak kruna svega. Druge Igre koje ću pamtiti su Barcelona 1992. godine i to zbog toga jer su bile prve s hrvatskim sportašima. Takvo zajedništvo će se vjerojatno teško ponoviti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.