Prvi pravi test za Zagreb, Horvat: Brzina je naš najveći adut protiv Zaporožja

Foto: Index

RUKOMETAŠI CO Zagreba u 2. kolu Lige prvaka igraju protiv Zaporožja. Momčad Borisa Dvoršeka na otvaranju Lige prvaka slavila je protiv Celja, a sada ih očekuje okršaj protiv ukrajinskog prvaka koji je remizirao na gostovanju kod njemačkog Rhein Neckar Loewena. Podsjećamo, utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19 sati.

Horvat:  Više ne bacamo lopte u bunar i ne radimo početničke pogreške

"Utakmica sa Zaporožjem će biti sve samo ne lagana. Gledali smo Ukrajince u susretu protiv Loewena i zaista mogu potvrditi da se radi o odličnoj ekipi koja uvelike podsjeća na lanjski Dinamo Minsk. S tom razlikom što su igrači Zaporožja nešto sporiji, ali zato još čvršći", rekao je kapetan Zlatko Horvat, koji se prisjetio prošle sezone i nesretno izgubljene pobjede na gostovanju kod Dinama iz Minska.

"Ne plašim se takvog scenarija. Danas smo godinu dana starija i iskusnija ekipa. Tada smo zbog dekoncentracije u zadnjim sekundama gubili važne bodove u Minsku i Schaffhausenu, a slično je bilo i protiv Berlina. Vjerujem kako imamo dovoljno znanja i strpljenja da nam se to više ne ponavlja. Primjerice, vidjelo se već u prvoj utakmici protiv Celja da smo odigrali pametno. Nisam ni ja odmah bio sretan sa tih plus 3, ali kada sam odgledao utakmicu još jednom uvidio sam da smo odigrali pravu partiju. Jasno, ima tu dosta prostora za napredak, ali za razliku od lani više ne bacamo lopte u bunar, ne radimo početničke pogreške i kao kapetana ekipe to me zaista veseli. Protiv Celja nam je falilo malo brzine, ali mislim da će upravo brzina biti naš najveći adut protiv Zaporožja", poručio je Horvat preko službene stranice kluba. 

Stevanović: Neće nam biti lako!


Ivan Stevanović bio je noćna mora za rukometaše Celja. Vratar Zagreba upisao je 12 obrana te je tako u potpunosti otupio napad Slovenaca.

"Pogledali smo utakmicu Zaporožja s Loewenom u Njemačkoj u kojoj su Ukrajinci odigrali neriješeno, čak imali i napad za pobjedu i mogu vam reći da se radi o jednoj jako opasnoj ekipi. Uzeti bod Loewenu u njihovu dvorištu nije nimalo lako i stoga moramo biti jako oprezni s ovim Ukrajincima. Dva, tri igrača poznajemo od lani kada smo igrali protiv Dinamo Minska. Riječ je o opasnom vanjskom igraču Onufryenku i golmanu Stochlu koji je imao 23 obrane protiv Loewena, a tu je i trener Sergej Bebeško koji je lani vodio Minsk i koji nas jako dobro poznaje. Ova ekipa Zaporožja upravo zbog toga jako nalikuje na onaj lanjski Dinamo Minsk. Sigurno da nam neće biti lako igrati protiv njih, ali mislim da niti jednoj ekipi u grupi neće biti lako gostovati u Harkivu", rekao je Stevanović.

"Teško je reći koliko bi obrana bilo dovoljno za pobjedu. Ono što znamo jest da je Zaporožje dosta drugačija ekipa od Celja, njihovi vanjski igrači su puno viši i češće šutiraju iz vana. Ukoliko obrana bude dobra kao protiv Celja i ukoliko Ivić i ja odradimo dobar posao, onda se svi skupa imamo pravo nadati dobrom rezultatu", za kraj će Stevanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.