Repeša pronašao recept za Mrave: Cibona neporažena i nakon novog gradskog derbija

U TRNSKOM je odigran još jedan gradski derbi u košarkaškoj Ligi za prvaka. Zagreb je pred svojim navijačima prvi put ove sezone poražen od Cibone 70:85. Vukovi su i dalje vodeći na ljestvici bez ijednog poraza nakon sedam utakmica.

Zagreb je loše otvorio utakmicu i omogućio Ciboni seriju od 13:0 u prvih pet minuta igre, nakon čega je Markota uspio prekinuti tu seriju. Poslije toga Mravi su uspjeli pratiti Cibonin ritam, ali ne i smanjiti veliku razliku s početka, tako je prva četvrtina završila 15:25. U drugoj su četvrtini glavnu ulogu kod Mrava imali Šarić, Morović i Rančić koji su spriječili Cibonu da ode na odmor s puno većom razlikom. Zagreb je na odmor otišao s 14 koševa zaostatka, 32:46.

U nastavku nije bilo pomaka u igri. Zagreb se približavao, ali je Cibona brzo uzvraćala i nije dopuštaladomaćima da uhvate ritam, najviše zahvaljujući Žižiću koji je nije dao prostora Markoti pod košem Cibone.

Najbolji u redovima Mrava  su bili Krunoslav Simon (16 koševa, 8 skokova i 6 asistencija), Dario Šarić (13 koševa, 6 skokova i 3 asistencije) i Damir Markota (11 koševa i 6 skokova), dok su kod gostujuće momčadi to bili Antwain Barbour 18 koševa, Tomislav Zubčić s 14 koševa i Damjan Rudež i Zack Wright s po 12 koševa svaki.

Repeša: Zubčić je bio presudan, Brajković: Ne možemo bez Kasuna

"Čestitam momcima na solidnoj igri i novoj pobjedi. Zubčić je bio presudan igrač, bio je sjajan iako nije imao veliku minutažu", rekao je nakon utakmice trener Cibone.

Njegov suparnik Dražen Brajković, kojemu je ovo bila četvrta utakmica (i treći poraz) od preuzimanja klupe aktualnog prvaka, rekao je:

"Teško je igrati protiv ovakve Cibone, ne mogu ništa zamjeriti igračima. I dalje smo bez Marija Kasuna, igramo s tri "četvorke", teško je...".

Cedevita slomila Zabok tek u posljednjoj četvrtini

Cedevita je kod Zaboka slavila sa 103:91, no gosti su se dugo mučili i trener Dražen Anzulović poslije svega prikazanog na parketu nije bio zadovoljan.

Pobjednike je sa 17 poena i pet skokova predvodio Miro Bilan. Chris Warren upisao je 13 koševa i pet skokova, a po 12 su ubacili Marino Baždarić (7 skokova), Vedran Vukušić (4 skoka i 4 asistencije) te Dontaye Draper (7 ukradenih lopti i 4 izgubljene).
 
Cedevita je utakmicu prelomila velikom serijom 17-2 kojom je sa 80:84 do kraja susreta otišla na velikih 82:101. Poslije slabog prvog poluvremena, u kojem su Cedevitaši jedino vodstvo imali u samom startu, Zagrepčani su u trećoj četvrtini počeli igrati bliže košu. Čvrstina i ulazi u reket donosili su i dodatna slobodna bacanja, a kad je Bilan nakon manje od dvije minute igre u trećoj četvrtini poentirao na 47:48, Cedevita je došla do vodstva koje do završetka susreta više nije ispustila.
 
Vukušić je potom zabio i tricu pa je domaći strateg Dragutin Črnjević pozvao timeout. Borbeni Zabok nije odustajao, a kad se Cedevita ipak malo odvojila, u sprječavanju Zaboka da se ponovno sasvim vrati u susret vrlo važne bile su trice Baždarića i Vedrana Princa u završnici trećeg perioda. Prva je, naime, bila za 67:74, a druga za 69:77, da bi se u posljednjih 10 minuta naposljetku ušlo sa 71:79. Domaćini su prvo poluvrijeme uz 14 koševa Domagoja Bašića dobili sa 46:42, a utakmicu su otvorili sa 8:2.

U drugi period Zabok je ušao s 20:17. Cedevitaši su sredinom te četvrtine poslije slobodnjaka Vukušića za 34:27 okrenuli na zonsku obranu, no Bašić se na to razigrao iza linije na 6,75 m pa su gosti bili osuđeni na popravljanje dojma u drugoj polovici susreta.

Sjajnu utakmicu kod Zaboka je odigrao Bašić sa 19 koševa, četiri skoka i četiri asistencije uz četiri trice. Cedevitin centar na posudbi, Filip Kraljević, upisao je 17 koševa i osam skokova, a Robert Lež dodao je 16.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.