Roma zove Panuccija za mjesto trenera: "Učio sam od Capella, ne bojim se!"

Foto: Roma

CHRISTIAN PANUCCI, nekadašnji talijanski reprezentativac, mogao bi postati novi trener Rome.

Osam godina nosio je Panucci dres Rome prije nego je otišao u Parmu i zaključio igračku karijeru 2010. godine. Trenutno je pomoćnik Fabija Capella na klupi ruske reprezentacije, ali vjeruje kako će ga Capello pustiti na Olimpico, gdje je i sam sjedio kao trener kada je Roma posljednji put osvojila naslov prvaka.

"Razgovarao sam s čelnicima Rome telefonom, pitali su me želim li doći. Ostatak razgovora je bio privatan", rekao je Panucci za Gazzettu dello sport: "Za mene bi bio najljepši posao biti trener Rome. Tamo sam proveo najljepše dane karijere".

"S Capellom na klupi Rusije puno učim, lijepo mi je i želim ostati, ali ponuda Rome je druga priča. Capello bi me sigurno pustio, ali moram s njime razgovarati".

"Vučica" je bez trenera od vikenda kada je otkaz dobio Zdenek Zeman nakon poraza od Cagliarija 4:2. Navijači su protestirali ispred stadiona zbog serije slabih rezultata, ali podržavali su legendarnog Čeha koji im je donio veliku slavu u prošlosti. Panucci dobro zna kakva ga atmosfera čeka, ako odluči prihvatiti posao.

"Ne bojim se preuzeti odgovornost. Osjećam želju voditi Romu, koja ima kvalitetnu momčad. Iskustvo rada s Capellom, najboljim trenerom na svijetu, znači mi više od mnogih drugih avantura. Istina, u Romi su Totti i De Rossi, moji veliki prijatelji, ali posao je posao. Dok radimo, nema ali niti ili", poručio je Panucci.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.