Rumunjske kladionice izgubile pola milijuna eura: Interpol pokreće istragu protiv četvorice hrvatskih tenisača!?

Foto: Screenshot

DOK se u Umagu održava još jedno izdanje najpoznatijeg hrvatskog teniskog turnira, domaći tenis mogao bi potresti veliki skandal. Prema pisanju rumunjske "Gazete Sporturilor", četvorica hrvatskih tenisača i jedan Moldavac pod istragom su Interpola zbog sumnje u namještanje mečeva.

Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan te Radu Albot izgubili su svoje mečeve prošlog tjedna s 0:2 u setovima, što je rumunjske kladionice koštalo oko pola milijuna eura. Nekoliko skupina i pojedinaca kladilo se na točan rezultat tih pet mečeva, a pet je lokalnih kladionica podnijelo prijavu rumunjskim vlastima i Interpolu, od kojeg se očekuje pokretanje istrage.

Radi se o sljedećim ogledima:

Haider-Maurer - Veic 6:3 6:3 (Poznan)

J Sousa - Albot 6:1 6:2 (Poznan)
Caruso - Mektic 6:3 6:2 (Recanati)
Singh - Marcan 6:4 6:4 (Binghamton)
Bossel - Androic 6:4 6:4 (Granby)

Među spornim mečevima manje je onih koje bi nazvali izenađenjem, sudeći prema formi igrača, no kladionice ne vjeruju da se radi o slučajnosti da se poklopilo svih pet rezultata.

Buka se diže kod svake sumnjive oklade, no dokazati namještanje u tenisu je, barem do sada bila, gotovo nemoguća misija.

Nije ovo prvi slučaj da se hrvatski tenisači spominju u kontekstu namještanja. Antonio Veić bio je na meti nakon pobjede protiv Canasa u Zagrebu 2009., a Marin Čilić i Ivo Karlović nedavno su se našli na "crnoj listi" Jedinice za teniski integritet.  Prije osam godina su se pod sumnjom u kladioničarske namještaljke našli hrvatski tenisači Roko Karanušić i Saša Tuksar, zbog ekspresnog ispadanja sa Challenger turnira u ukrajinskom Donjecku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.