Sandi Šola ostaje prvi čovjek hrvatskog rukometa: "Novi cilj je rukometni dom i akademija"

Foto: HRS

SANDRI ŠOLA ostaje na čelu Hrvatskog rukometnog saveza. U Zagrebu je danas održana izborna i redovita godišnja Skupština HRS-a na kojoj su se, među glavnim točkama dnevnoga reda, našli i izbori za predsjednika te Upravni i Nadzorni odbor HRS-a.

Skupštini je prisustvovalo 46 od 62 predstavnika. Usvojen je potom zapisnik sa Skupštine HRS-a održane 30. kolovoza 2014. godine te je uslijedilo izvješće predsjednika HRS-a o radu u mandatnom razdoblju 2011.-2015., kao i izvješće o novčano-materijalnom poslovanju Saveza između dvije sjednice Skupštine. Uslijedilo je izvješće Nadzornog odbora HRS-a koje je iznio predsjednik NO Tomislav Grahovac, a potom i izvješće Povjerenstva za izbor i imenovanja o prijedlozima kandidata za predsjednika Saveza. Vrijeme je potom bilo za sam izbor predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, kao i Upravnog i Nadzornog odbora, kao i odluka o izmjenama Statuta HRS-a.


Predsjednik Šola potom je podnio izvješće o radu u mandatnom razdoblju od 2011. do 2015. te se pritom osvrnuo na prethodne mandate, ostvarene rezultate, organizaciju velikih natjecanja koja je dodijeljena, ali i odrađena od strane HRS-a, ciljeve u narednim mandatima od kojih je posebice istaknuo izgradnju rukometnog doma, ali i rukometne akademije, rad na hrvatskim kampovima, predstojeća velika natjecanja koja su u organizaciji HRS-a poput EP za rukometaše 2018. te onih za koje se Hrvatska kandidira, a to su EP za kadete 2018. gdje je Hrvatska jedini kandidat te SP 2019. za kadete gdje se Hrvatska nalazi u užem izboru zajedno s Makedonijom.

Potom je Renato Habek u ime Povjerenstva za izbor i imenovanje istaknuo kako je 39 članova istaknulo Šolu kao jedinog kandidata za izbor predsjednika HRS-a za mandatno razdoblje od 2015. do 2019. godine. Habek je zatim predložio mogućnost javnog glasovanja za novog predsjednika koja je također usvojena, te je novim predsjednikom Skupština javno izglasala dosadašnjeg predsjednika HRS-a.

"Hvala. Velika mi je čast bila biti s Vama posljednjih sedam godina. Još će mi biti veća čast naredne četiri godine. Hvala na povjerenju. Nije bilo lako proteklih godina i tim više mi znači ovo ukazano povjerenje. To me također obvezuje i još više motivira da u naredne četiri godine skočimo još barem nekoliko razina više i zadržimo put uspjeha koji smo svi skupa utrli. Nadam se da ćemo svi zajedno to odraditi još bolje", rekao je Šola nakon izbora.

Pojedinačnim glasovanjem uz jednoglasnu odluku, a na prijedlog novoizabranog predsjednika HRS-a u Upravni odbor su izabrani Zoran Gobac, Boris Mesarić, Darko Donato, Ozren Matijašević, Željko Maletić, prof. dr. Dinko Vuleta, Josip Posavec, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Nikola Rukavica, Božica Palčić te Ante Ančić, a u 15 članova Upravnog odbora ulazi i sam predsjednik HRS-a g. Sandi Šola.

Nadzorni odbor čini pet članova, a u njega su na Skupštini jednoglasno izabrani Tomislav Grahovac, Goran Peterko, Krešimir Donđivić, Dinko Tandara te Rajko Ruža.

Izmjene i dopune Statuta potom je predstavio g. Srećko Ilić, a na njih se nadovezao g. Damir Poljak i one su na koncu Skupštine također jednoglasno potvrđene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.