Scolari: Kriv sam, molim brazilski narod da nam oprosti! Ni Nijemci ne znaju što se ovo večeras dogodilo

Foto: Getty Images / Guliver image 

LUIS FELIPE SCOLARI došao je na press konferenciju nakon neviđene katastrofe, potpunog sloma njegove preopterećene i precijenjene momčadi, još nezabilježenog u ovako ozbiljnoj fazi natjecanja na SP-u. Brazil je doživio potpuni slom, bilo je ružno gledati kako im Nijemci trpaju sedam golova u noći koja ostaje upisana kao najveće poniženje u povijesti brazilskog nogometa. Scolari je krivnju preuzeo na sebe. Nije imao šanse da od igrača koje ima stvori svjetskog prvaka.

"Tražimo oprost od brazilskog naroda. Tko je odgovoran? Ja sam, moja je krivnja. Krivnja za katastrofalan rezultat večeras može se dijeliti među nama u ekipi, ali ja sam birao taktiku i igrače, i ja sam odgovoran", rekao je na početku.

"Napravili smo sve što smo mogli, dali smo sve od sebe, ali protiv nas je bila sjajna Njemačka večeras. Nismo mogli reagirati i vratiti se, čak ni Nijemci neće vam znati objasniti što se večeras dogodilo, ali to je zbog njihove moći i to morate respektirati"

"Moja poruka navijačima je sljedeća: oprostite nam zbog ovoga, žao nam je što nismo uspjeli doći do finala. No, pokušat ćemo pobijediti u utakmici za treće mjesto, još imamo za nešto igrati ovdje"

Mala će to biti utjeha za navijače Brazila.

"Ovo je tek naš treći poraz u 28 utakmica. Za mene, kao čovjeka i trenera, ovo je najgori dan u životu. Ali život ide dalje. Ostat ću upamćen po najtežem porazu Brazila svih vremena, ali to je rizik koji sam preuzeo s ovim poslom", rekao je Scolari i odbio komentirati svoju budućnost na klupi Brazila dok turnir ne završi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.