Sergio Ramos nakon gradskog derbija: "I suci ponekad promaše penal. Sve je to nogomet"

Foto: Guliver Image/ Getty Image

OSIM rezultatskih preokreta, četiri postignuta gola, nervozne i u trenucima grube igre, jučerašnji je gradski derbi između Reala i Atletica (2:2) obilježila gruba pogreška glavnog suca utakmice Delgada koji je  nakon evidentnog prekršaja Sergia Ramosa nad najboljim igračem ''Rojiblancosa'' Diegom Costom u 10. minuti propustio svirati čisti kazneni udarac za Atletico.
 
Sam Ramos je na sebi svojstven način priznao da je sudac mogao dosuditi jedanaesterac, ali da su i pogreške djelitelja pravde također dio nogometne igre.
 
''Postoje mnoge stvari koje suci ne vide i koje ne dosude, posebice kad su u pitanju jedanaesterci. Ponekad su u pravu, a mnogo puta i pogriješe. Sve je to nogomet'', rekao je Ramos nakon utakmice.
 
Također je dodao da je rani gol Karima Benzeme unio dozu opuštanja u redove Reala što je domaćin iskoristio i do kraja poluvremena golovima Kokea i Gabija iskoristio te preokrenuo rezultat.
 
''Previše smo se opustili nakon postignutog gola. Ipak, u drugi dio ušli smo s mnogo više želje i agresivnosti. Utakmica se igra 90 minuta i postoje mnoge faze i periodi igre. Oni su bili bolji u prvom poluvremenu, a mi u drugom'', zaključio je španjolski reprezentativac.
Trener Atletica Diego Simeone je poslije utakmice rekao da žali za ispuštenom pobjedom, ali je zadovoljan igrom svojih igrača.
 
''Rano smo primili gol, ali smo reagirali jako dobro. Počeli smo igrati između linija, počeli smo ih pritiskati i stvarati prilike. U drugom poluvremenu smo bili također dobri, ipak nismo uspjeli zabiti za 3:1 i tako riješiti utakmicu'', rekao je Simeone te je dodao kako ovaj remi ostavlja njegovu momčad itekako u igri za naslovom prvaka: ''Momčad je uložila veliki napor i ponosan sam na svoje igrače. Ono što je važno i ono što se na kraju broji je konačan rezultat. Pokazali smo da smo još živi, da smo i dalje u utrci. Tri boda zaostatka za vodećim uz 12 kola do kraja je odlično.''
 
Trener Reala, Carlo Ancelotti imao je drugačiji pogled na utakmicu.
 
''Atletico je pokušao nametnuti nasilnu igru. To nije naš stil i jako je bilo teško igrati. Na kraju moramo biti zadovoljni bodom. Reakcija mojih igrača u drugom poluvremenu je bila odlična. Šteta što nismo do kraja preokrenuli utakmicu, no na kraju možemo biti zadovoljni postignutim jer je Atletico jako dobra momčad, posebice kod kuće'', rekao je talijanski strateg.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.