Slaven Žužul: Stvorit ću navijače Splita kao svoju firmu, čovjeka po čovjeka

Foto:  Index
Video: D. Dalmacija

"IZ SVAKE bitke izašao sam jači", rekao je Slaven Žužul, gazda RNK Split, koji je i danas poznatiji po farbanju tunela nego po transferu Ante Rebića, jedan od ključnih momenata kluba. Referirao se tom prigodom na izlazak iz Remetinca, gdje je utamničen u više navrata zbog kultne afere hrvatske cestogradnje. Optužnica nikada nije podignuta, a tvrtka Skladgradnja jedna je od stabilnijih u splitsko-dalmatinskoj županiji. Diplomiranom inženjeru strojarstva obrt je ostavio otac, no Slaven će kasnije zatvoriti autoprijevozničku kuću i posvetiti se brodogradnji i građevini.

Pod HDZ-om se puno gradilo i Žužuli su ubrzo privatizirali splitski radnički klub. Trenutno čekaju i odluku Gradskog vijeća o izgradnji stadiona u javno-privatnom partnerstvu, a u njihovom je vlasništvu i prilično atraktivna parcela na Zapadnoj obali gdje trenira podmladak. Slaven Žužul, uglavnom, namjerava dodatno ulagati u klub za koji još uvijek većinom navijaju rodbina i zaposlenici.

"Najduži put kreće prvim korakom. Čovjek po čovjek, tko se gradi i svaka firma i to je put. Ovakvim nastupima skupljamo sve više simpatizera. Večeras nijedan splitovac nije razočaran otišao kući. Svi su ponosni na Split, a uz to naša je omladinska škola uz bok Hajduku i Dinamu", rekao nam je nakon finala Kupa na Maksimiru, gdje se za Zdravkom Mamićem "raskusurao" na jedanaesterce.

 

Žužul nije bio razočaran, iako je držao nulu 120 minuta. Kaže da je penale očekivao.

"Ovo je bila prekrasna nogometna večer i jedna od najljepših utakmica HNL-a. Nogomet se budi u Hrvatskoj, nadam se da će proraditi u pravom smisli riječi i naši stadioni. Nogomet kod nas mora biti spektakl kao u cijelom svijetu. Nogomet je pokorio svijet, i nama to treba. Drago mi je da je bilo gledatelja na Maksimiru, da je stadion natkriven bilo bi ih i puno više", komentirao je i dodao da mnogi moraju poraditi na zajedništvu sjevera i juga; javne osobe i gradonačelnici, ne samo sportaši.

Za Indexovu kameru gazda Splita govorio je o povratku visoke politike na Maksimir te u hrvatski nogomet, kao i o načinu koji bi ga on uredio. Pogledajte video.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.