Spanoulis više neće igrati za Grčku: "Povijest će ga pamtiti kao jednog od najvećih"

Foto: Screenshot

NAKON što se Grčka oprostila od Eurobasketa osvojenim petim mjesto, od reprezentacije se oprostio jedan od najboljih njenih igrača posljednjeg desetljeća Vassilis Spanoulis.

33-godišnji košarkaš u posljednjoj utakmici na turniru zabio je 16 poena u pobjedi nad Latvijom, a nakon susreta objavio veliku odluku.

U 15 godina koliko je igrao za grčku vrstu postigao je brojne uspjehe, od svog prvog EP-a 2000. godine preko zlatne medalje 2005., europskog srebra 2006. i bronce 2009. godine.

Njegov odlazak označio je i kraj jedne velike generacije, a uz Spanoulisa od reprezentacije su se oprostili i Nikos Zizis i Yannis Bourousis.

"Došlo je vrijeme za kraj. Ciklus je završen. Jako sam emocionalan sada. Rastao sam s ovom reprezentacijom od svoje 17. godine. Bila je to karijera sa sretnim i tužnim trenucima, ali i velikim uspjesima. U mom vremenu osvojili smo tri medalje i ponosan sam na to", rekao je Spanoulis na oproštaju.

"Vrijeme je za odlazak i da preuzmi neki mlađi igrači. Imaju kvalitetu i talent", dodao je.

Grčki izbornik Fotis Katsikaris otkrio je atmosferu u svlačionici nakon Spanoulisovog oproštaja.

"Jako, jako, jako težak trenutak u svlačionici kada je Vassilis objavio odlazak. Vjerujem da je on jedan od igrača koji su promijenili grčku košarku. Povijest će ga pamtiti kao jednog od najvećih igrača koji su ikada igrali u Europi", rekao je Katsikaris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.