Split doveo bivšeg dinamovca Špehara: Prvijenac u HNL-u zabio sa 16 godina, ali se izgubio po posudbama

Foto: RNK Split

DINO ŠPEHAR (21) novi je igrač Splita, s kojim je potpisao ugovor na tri godine i priključio se pripremama na Bledu, nakon što je raskinuo ugovor s Dinamom.

Prije pet godina postigao je prvi gol u HNL-u kao mladi napadač Osijeka, a u ljeto 2011. Dinamo ga je doveo i s njim potpisao sedmogodišnji ugovor.

U to vrijeme je sin nekadašnjeg golgetera Roberta bio jedan od najvećih potencijala hrvatskog nogometa, što je dokazivao i u U-17 reprezentaciji za koju je u kvalifikacijama za Euro postigao četiri gola.

Ali, u velikoj konkurenciji u Dinamu mladić nije dobio priliku niti se uspio probiti pa je poslan prvo na kaljenje u filijalu Lokomotivu, nakon čega je prošlu sezonu proveo na posudbi u Istri, za koju je postigao tri gola.

Špehar je dakako još uvijek mlad, a Splitov trener Zoran Vulić predstojeće prvenstvo najavio kao sezonu zaokreta klupske politike prema mladima, pa se novo pojačanje uklapa u takvu strategiju.

"Drago mi je što sam došao u klub koji uvijek ima visoke ambicije, Split se uvijek bori za vrh tablice i nadam se da ću im pomoći u tome. Većinu igrača poznajem od prije, s Woonom, Blagojevićem i Obšivačem sam igrao u Istri, Faletara i Roga znam iz mlade reprezentacije. Vjerujem da ću opravdati povjerenje trenera Zorana Vulića i da ću mu se što prije nametnuti", rekao je Dino Špehar po dolasku na Splitove pripreme.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.