"Srbija je zemlja rasizma, nasilja i prijetnji": Britanski premijer i ministar sporta od Platinija traže "tešku kaznu"

ENGLESKA je ujedinjena u žestokoj osudi Srbije zbog rasističkih ispada i fizičkih napada na njihove mlade reprezentativce u Kruševcu. Ali, na Otoku ne staju samo na zgražanju, od Uefe traže konkretnu akciju.

> Englezi za rasističko vrijeđanje u Kruševcu traže izbacivanje Srbije sa sljedećih pet velikih natjecanja!

> Nogometni savez Srbije demantira optužbe za rasizam - snimka demantira njih!

FA (Engleski nogometni savez) uložio je žalbu Uefi u kojoj traži "najstrože moguće kazne za Nogometni savez Srbije, igrače i sve koji su sudjelovali u neredima."

"Šokirani smo i zgroženi događajima na utakmici u Srbiji. Nogomet se ne smije igrati tamo gdje vladaju rasizam, nasilje i prijetnje." izjavio je glavni tajnik FA-a Alex Horn.

Žalbu Saveza Uefi podržali su britanski premijer David Cameron i engleski ministar sporta Huhg Robertson, koji je posalo pismo predsjedniku Uefe Michelu Platiniju. 

Predsjednik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva pozvao je Uefu da "teško kazni odgovorne za rasističke napade na Britance u Srbiji", dok je Robertson pisao Platiniju žaleći se na "ekstremne provokacije i rasizam kojem su engleski nogometaši bili izloženi u Srbiji."

Oglasio se i Sepp Blatter. Međutim, predsjednik Fife izbjegao je imenovati zemlju ili nacionalnost krivaca za rasističke napade u Kruševcu, ali je na Twitteru poručio:

"Moramo se boriti da izbrišemo diskriminaciju iz našeg sporta. Izbacimo rasizam iz nogometa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.