Stotine tisuća Madriđana na ulicama slavilo s najboljom reprezentacijom u povijesti

NAJBOLJA španjolska nogometna momčad u povijesti sletjela je u Madrid! Furija je s 4:0 protiv Italije stigla do treće pobjede u trećem uzastopnom finalu na velikim natjecanjima. Niti jednoj momčadi u povijesti nogometa to nije pošlo za rukom.

Španjolci su tijekom poslijepodneva sletjeli u Madrid i uputili se na prijem kod Kralja.

Kapetan Furije Iker Casillas je ponosno s trofejem pobjednika Europskog prvenstva, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini, zajedno s izbornikom Vicenteom del Bosqueom prvi izašao iz zrakopolova kompanije Iberia na kojoj je stajao natpis "Ponosni smo na svoju nacionalnu momčad".

"Zadovoljni smo i sretni. Uspjeli smo! Sad je vrijeme za slavlje", rekao je kapetan Iker Casillas nakon povratka u domovinu. Dodao je kako se nada velikoj fešti  na trgu Plaza de la Cibeles.

Autobus je prošao ulicama Madrida, igrači su s njega pozdravljali navijače i pritom se dobro zabavljali. Pepe Reina uzeo je televizijsku kameru i snimao suigrače kako plešu i pjevaju.

Stotine tisuća navijača na ulicama je vikalo: "Šampioni, šampioni", a Casillas, Arbeloa, Iniesta i društvo mahali su im pokazujući masi kako je trofej sigurno u njihovim rukama. Po dolasku na trg igrači su se popeli na pozornicu i zaplesali.

Jedan po jedan, uz kratku najavu i opis glavnog zabavljača Pepea Reine, izlazili su igrači pred navijače i redom pozdravljali oduševljeno mnoštvo.

Kralj čestitao Del Bosqueu

Reprezentacija je prije odlaska na glavni trg posjetila kraljevsku obitelj, a kralj Juan Carlos I igračima i stručnom stožeru je poručio:

"Usrećili ste cijelu Španjolsku. Jako smo ponosni na vas, veliki ste igrači i još veća momčad. Ovaj trofej je rezultat vašeg znanja, zalaganja, ali i Vicentea del Bosquea koji je napravio fantastični posao i podnio puno toga. Čestitam svima i želim vam da tako nastavite", rekao je španjolski kralj, a onda primio dres Ikera Casillasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.