U Dinamu bi bili sretni da je bilo prije: Zbog političke krize petorica stranaca napustila Čornomorec

Foto: Guliver Image/Getty Images

POLITIČKA kriza u Ukrajini sve se više reflektira i na sport u toj zemlji. Nacionalna sportska natjecanja su pod znakom upitnika, a takva situacija dovela je do ozbiljnog udarca Čornomorecu iz Odese.

Protivnik Dinama u grupnoj fazi Europske lige raskinuo je ugovor s petoricom stranaca, na traženje igrača zbog situacije u državi. Riječ je Austrijancu Markusu Bergeru, Brazilcu Andersonu Santani, Španjolcu Situ Rieri, Argentincu Pablu Fontanelu i Bjelokošćaninu Francku Dja Djedjeu.
 
"Zbog političke situacije i nedostatka informacija o tome hoće li se i kada nastaviti prvenstvo, bili smo prisiljeni udovoljiti željama igrača", piše u priopćenju kluba iz Odese povodom novonastale situacije, a odlazak igrača je vjerojatno ubrzan i ispadanjem Čornomoreca u šesnaestini finala Europske lige od Lyona.
 
U Dinamu vjerojatno ne bi imali ništa protiv da je egzodus stranaca uslijedio i nešto ranije, naime, baš je Franck Dja Djedje zabio pobjednički pogodak za Ukrajince na Maksimiru u prvih utakmici ta dva kluba u skupini EL.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.