Ukrajinski izbornik traži diskvalifikaciju Hrvatske: "Bacili su nam zastavu u smeće!"

UKRAJINSKI izbornik Gennadii Lienchuk poludio je nakon poraza od Hrvatske u četvrtfinalu Europskog futsal prvenstva. Naša je reprezentacija ostvarila senzacionalan uspjeh plasiravši se među četiri najbolje momčadi izbacivši Ukrajince na penale nakon 1:1 u 50 minuta igre.

> Hrabra Hrvatska kroz dramu u polufinale Eura!

> Stanković: U polufinalu želim Srbiju, protiv njih bi dvorana gorjela

"Sudac je dopustio udaranje našeg kapetana laktom i nije dao nikakvu kaznu hrvatskom igraču. To neće ostati nekažnjeno od Uefe. Navijači su bacali smeće na našu zastavu, našem simbolu. Hrvatski igrači su mladi, ali je njihovo ponašanje sramotno", rekao je Lienchuk, a onda zatražio diskvalifikaciju Hrvatske:

"Ovo neće proći nekažnjeno od Uefe. Tražit ću da se Hrvatska diskvalificira jer su navijači bacili našu zastavu u smeće. Je li to respekt, je li to fair-play!?"

Video: Ukrajina "namještenom" utakmicom otela Hrvatskoj Svjetsko prvenstvo

Odnosi dviju reprezentacija napeti su posljednja dva mjeseca nakon što su Ukrajinci odigrali sumnjivu utakmicu s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Susret je završio 4:2, jedinim rezultatom koji je obje momčadi vodio na SP. Deblji kraj je izvukla Hrvatska kao treća reprezentacija skupine. O tome je tada progovorio i izbornik Mate Stanković najavivši žalbu Uefi, ali do danas se ništa nije dogodilo.

O navodno namještenoj utakmici s Azerbajdžanom je rekao:


"Tada smo igrali s Hrvatskom i dobili je 4:1. Hrvatska traži razloge za taj poraz. Azerbajdžan je tada dobio Ukrajinu jer je dobra ekipa i dobro su igrali. Hrvatska traži razloge za poraz."

Mato Stanković se prije utakmice nije htio rukovati s Lienchukom.

"Vaš izbornik je samo tražio razlog da to ne napravi."

"Sramite se na 4:2"

Navijači su tijekom utakmice razvili transparent na tribinama na kojemu je pisalo "Sports don`t build character, they reveal it. Shame on 4:2" (Sport ne gradi karakter, otkriva ga. Sramite se na 4:2").

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.