Uzbudljivo u Stockholmu: Kale i Strinić slomili Turinu za pobjedu Dnjipra

U DRUGOM kolu grupne faze Europa lige Dnjipro gostovao je u Stockholmu kod AIK-a i slavio s 3:2 u jako uzbudljivoj utakmici i uz veliki doprinos strijelca Nikole Kalinića i asistenta Ivana Strinića

AIK je poveo nakon pet minuta sjajnim pogotkom Helgija Danielssona.

 

 

Šveđani su dva puta vodili i na krajuostali bez bodova. Njihova vrata čuvao je nekadašnji dinamovac Ivan Turina. Nikola Kalinić imao je dvije šanse za izjednačenje, prije nego je konačno zabio u 42. minuti finim, preciznim udarcem s destak metara. Gosti su na odmor ipak otišli sa zaostatkom jer je Henok Goitom zabio u posljednjim sekundama poluvremena.

Nastavak je, ipak, u potpunosti pripao Dnjipru.  U 75. minuti Strinić je ubacio s lijeve strane, a Vitalij Mandzjuk glavom je ponovo doveo Ukrajince u egal. Osam minuta kasnije Jevhen Seleznjov donio im je i drugu pobjedu te vodeće mjesto u skupini.

U drugom ogledu skupine PSV je u Eindhovenu lakoćom pobijedio B momčad Napolija s 3:0. Obe ekipe sada gledaju u leđa Dnjipru. Jeremain Lens i Dries Mertens donijelu su PSV-u prednost u prvom dijelu, a posljednji je pogodak zabio Marcelo.


P Vs N 3-0 (EL 2012-13) by red_wing_21

U skupini D Newcastle je na domaćem terenu pobijedio Bordeaux s 3:0. Svrake su povele preko Shole Ameobija u 16. minuti, a kod drugog pogotka pomogao im je protivnički branič Henrique. Četvrti bod u skupini Newcastleu je donio Papiss Demba Cisse.

Do prvih bodova došao je i Club Brugge pobjedom nad Maritimom (2:0), ali i norveški Molde koji je na svom terenu s 2:0 bio bolji od Stuttgarta. Dopala se momčad koju vodi Ole Gunnar Solskjaer lijepim akcijama i ostavila Stuttgart na svega jednom bodu iz dvije odigrane utakmice. Strijelci za Norvežane bili su Jo Inge Berget i Daniel Chukwa. U drugoj utakmici skupine E Steaua je u Bukureštu svladala København s 1:0. Jedini je pogodak zabio Stefan Nikolić u 83. minuti i to na prilično sretan način jer se lopta od njega odbila u gol.

Europa liga, 2. kolo:

Skupina D

Club Brugge - Maritimo 2-0 (Bacca 57, Vleminckx 71)

Newcastle - Bordeaux 3-0 (Ameobi 16, Henrique 40-ag, Cisse 49)

Redoslijed: 1. Newcastle 4, 2. Bordeaux 3, 3. Club Brugge 3, 4. Maritimo 1

Skupina E

Molde - Stuttgart 2-0 (Berget 58, Chukwa 88)

Steaua - København 1-0 (Nikolić 83)

Redoslijed: 1. Steaua 4, 2. Molde 3, 3. København 3, 4. Stuttgart 1

Skupina F

AIK - Dnjipro 2-3 (Danielsson 5, Goitom 45 / Kalinić 41, Mandzjuk 75, Seleznjov 83)

PSV - Napoli 3-0 (Lens 19, Mertens 41, Marcelo 52)

Redoslijed: 1. Dnjipro 6, 2. Napoli 3, 3. PSV 3, 4. AIK 0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.