Video: Nova zvijezda švedskog nogometa zasjenila Ibrahimovića na Maksimiru

ŠVEDSKI reprezentativci odradili su trening na Maksimiru gdje će u srijedu od 20:30 igrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske kao dio priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

> Šveđani su nam stare mušterije: Srna ih redovito buši, zabio im je čak i Boris Živković

> Srna prvi stup obrane: Nismo bahati, zaslužili smo guštati nakon Turske

> Bilićevi manekeni u novom dresu: Nosimo M da se bolje vide mišići

> Dudu još ne vjeruje da ide na veliko natjecanje: Nije čudo da sam oprezan!

> Bilić: Protiv Švedske očekujem nastavak Istanbula

Šveđane je predvodio Zlatan Ibrahimović, još uvijek najveća zvijezda tamošnjeg nogometa, ali uz njega stasa i nova generacija koju će, smatraju mnogi, predvoditi John Guidetti, debitant koji je izazvao najveću pozornost još od Zlatanovog debija u švedskom dresu. 

Upravo je 19-godišnji napadač Manchester Cityja bio glavna zvijezda prvog švedskog treninga na Maksimiru oko kojega se skupilo na desetke novinara i snimatelja, kao da su samo zbog njega "potegnuli" iz Skandinavije. Guidettija je izbornik Erik Hamren pozvao u seniorsku vrstu nakon što je fantastično odigrao dosadašnji dio sezone na posudbi u dresu Feyenoorda. Zabio je 18 golova u 17 utakmica čime je privukao pažnju i puno većih europskih klubova.

Sadašnjost i budućnost švedskog nogometa, Ibrahimović i Guidetti protiv Hrvatske bi mogli prvi put u družiti snage i zaigrati zajedno u napadu, najavio je izbornik.
 
"Ovo mi je ispunjenje dječačkog sna. Nadam se da je ovo samo početak priče. Imam 19 godina, želim se zabaviti, ali velika mi je čast biti ovdje s reprezentacijom. Pokušavam ne razmišljati previše o utakmici, nego se zabaviti i opustiti. Čvrsto stojim na zemlji, još nisam ništa postigao, svjestan sam koliko je napornog rada potrebno za uspjeh. Suigrači su prema meni vrlo dobri. Zlatan je zabavan, no želim igrati i s ostalim igračima, a Švedska ih ima zaista talentiranih", dodao je Guidetti.




"Luka Modrić mi je najdraži, odličan je u veznom redu i bit će nevjerojatno igrati protiv njega. No, kada izađem na teren s velikim imenima, prestaje sav respekt i koncentriran sam samo na nogomet", rekao je Guidetti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.