Vraća se u Mađarsku: Nagy odbio Barcelonu i postao najplaćeniji rukometaš svijeta!

LASZLO NAGY odbio je ponudu Barcelone i potpisao ugovor s mađarskim Veszpremom, kojim će postati najplaćeniji rukometaš svijeta!

"Nudili smo mu doživotni ugovor uz 20-postotno povećanje godišnjih primanja. Takav ugovor u cijelome Sportskom društvu ima još samo košarkaš Juan Carlos Navarro. Kada smo, prošle subote, očekivali njegov pristanak, Nagy nas je obavijestio da je već potpisao za Veszprem", priopćio je novinarima šokirani Enric Masip, direktor rukometne sekcije Sportskog društva Barcelona.

To se zove prava kupovina: Vujin im odlazi u Kiel, a mijenjaju ga još boljim Nagyjem

Uvjeti Nagyjeva ugovora s Veszpremom nisu poznati, ali kako je odbio superpovoljno produljenje s Kataloncima, jasno je da se radi o nevjerojatno visokom iznosu.


Ugovor s Barcelonom Nagyju traje do ljeta 2013., a zasad se još ne zna hoće li do tada ostati u Kataloniji. U tom slučaju u Veszprem bi prešao besplatno, a bude li to ovog ljeta, Mađari će Barceloni morati iskrcati tri milijuna eura odštete.

Veszprem 2013. po europsku krunu s Balićem i Nagyjem?

Veszpremu novac nije problem, kod njih već igra većina mađarske reprezentacije, ali i naš dvojac - Mirko Alilović i Renato Sulić. U posljednjih nekoliko tjedana mame Ivana Balića, čijim dolaskom bi, uz Nagyja, zaokružili momčad za napad na krov Europe. S desnog vanjskog Veszpremu ovog ljeta odlazi Marko Vujin u Kiel, ali osigurali su zamjenu koja je još kvalitetnija.

Inače, prošli tjedan je Nagy uzeo španjolsko državljanstvo, i za Furiju bi trebao nastupiti već na Olimpijskim igrama u Londonu. U Barcelonu je stigao prije 12 godina, a nakon što je potvrdio klasu, vrbovali su ga Španjolci godinama ne bi li im pristupio, ali Nagy je ostajao vjeran Mađarskoj. Puklo je 2009., kada se nakon svađe s vodstvom Mađarskog rukometnog saveza, Nagy zavjetovao da nikad više neće igrati za mađarsku reprezentaciju. Propustio je i ovogodišnje Europsko prvenstvo u Srbiji, nakon čega je procurilo kako se priprema teren (i papiri) za Nagyja u španjolskom dresu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.