Vratar svjetskih prvaka: "Uplašili smo se Danaca kad smo vidjeli što su napravili Hrvatskoj"

Foto: AFP

ARPAD ŠTERBIK sa Španjolskom je dohvatio zlato na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Bivši jugoslavenski reprezentativac Španjolcima je na putu do zlata pomagao svojim sjajnim obranama, a nakon turnira najavio odlazak u mirovinu.

> Rekordno gaženje u finalu! Danci pregaženi i poniženi, Španjolska prvak svijeta!

Nakon što je domaćin SP-a u finalu porazio Dance s nevjerojatnih 35:19.

"Mislim da su svi momci željeli zlato. Bili smo vrlo nervozni proteklih dana, očekivali smo minimalnu pobjedu, ne tako uvjerljivu. Pobjeda je još slađa kada je protiv jačega", rekao je Šterbik dodavši:

"Kad smo vidjeli što su Danci napravili Hrvatskoj, bojali smo ih se još više, ali na kraju uz dobru atmosferu uspjeli pobijediti".

"Pojavili su se mladi igrači koji su igrali svoje prvo finale, ali znali su se nositi s time", rekao je 33-godišnji Sterbik koji je djelomično u šali najavio svoje povlačenje.

"Povući ću se, nemam više koga pobijediti".

Od reprezentacije se oprostio kapetan Španjolske Alberto Entrerrios. 36-godišnjak je odigrao 336 utakmica i zabio 719 golova za selekciju svoje zemlje, a oprostio se na najbolji način - svjetskom titulom. Na svom posljednjem velikom natjecanju nastupio je u 8 utakmica, zabio 26 golova i podijelio 27 asistencija. Najzaslužniji je za izbacivanje jakih Nijemaca u četvrtfinalu. Izabran je i u najbolju momčad SP-a.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.