Vrbanović, Novosel i Horvatinčić oslobođeni: Za kriminal u Croatiji okrivili Tuđmana i Canjugu

MAKSIMIRSKI moćnici, bivši i sadašnji, ostvarili su novu veliku pobjedu nad hrvatskim pravosuđem. Damir Vrbanović, Mirko Novosel i Tomislav Horvatinčić na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu oslobođeni su optužbi da su kao odgovorne osobe u NK Croatiji (današnjem Dinamu) oštetili državni proračun za 119,7 milijuna kuna.

Trojac je bio optužen da je u periodu od 1996. do 2000. na razne načine isplaćivao igračima plaće na koje nisu plaćali porez ni prirez te tako oštetili državni proračun za spomenuti iznos.

Proces je okončan nakon više od šest godina procjenom sutkinje Ane Kovačević kako nisu odgovorni za utaju poreza.

Prema optužnici Novosela se teretilo za štetu od 67 milijuna kuna, Vrbanovića za 10 milijuna, a Horvatinčića za 1,8 milijuna kuna.

Novosel se branio da se kao direktor kluba nije bavio financijama nego da je sve odluke donosio pokojni predsjednik Franjo Tuđman, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Marinom Matulović-Dropulić i predsjednikom Gradske skupštine i kluba Zlatkom Canjugom. Horvatinčić je potvrdio Novoselovu obranu, uz dodatak kako je za vrijeme provedeno u klubu isključivo volontirao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.