West Ham se vraća u Premiership: Na krcatom Wembleyju u finišu nokautirali Blackpool!

WEST HAM je u finalu razigravanja za ulazak u Premiership na Wembleyju pobijedio Blackpool 2:1 i izborio povratak u najviši razred engleskog nogometa. U sjajnoj utakmici više prilika za pogodak imale su Mandarine, ali Čekićari su kasnim pogotkom izbjegli produžetke i rastužili narančasti dio Wembleyja.

Povela je momčad Sama Allardycea u 35. minuti kada je Carlton Cole odlično primirio jednu dugo loptu s lijeve strane, othrvao se svojem čuvaru te odmjerenim udarcem iskosa s desne strane svladao suparničkog vratara Gilksa. Gotovo na isti način u 48. je minuti poravnao Thomas Ince, svojim prvim pogotkom nakon 14 utakmica golgeterskog posta.

Pobjednički pogodak stigao je u 88. minuti, a zabio je Ricardo Vaz Te iz neposredne blizine nakon gužve u Gilksovom petercu.

West Ham se u sezoni 2010/11 oprostio od Premiershipa jer je bio zadnji na ljestvici. Čekičari su kotirali kao favorit za osvajanje prvog ili drugog mjesta u minuloj sezoni Championship lige, koja izravno vode u Premierligu. No, te dvije pozicije osvojili su Reading i Southampton, dok je West Ham bio treći, pa je morao u doigravanje. U polufinalu je u dvije utakmice s ukupnih 5:0 izbacio Cardiff, a u finalu na Wembleyju se sastao s petoplasiranim Blackpoolom, koji je dvije sezone ranije baš na ovaj način, kroz doigravanje, izborio promociju. Tada je u finalu svladao Cardiff s 3:2.

Doigravanje za Premiership, finale:

West Ham – Blackpool 2:1 (Cole 35, Vaz Te 88 / Ince 48)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.