Živković: Vjerujem u scenarij iz 2001. godine, Belgija će pasti na Maksimiru, a Hrvatska otputovati u Brazil

Foto: AFP

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac Boris Živković prokomentirao je za Index sedam mjeseci vladavine Igora Štimca...

"Kako ne biti zadovoljan, mislim da su više-manje svi zadovoljni. Najvažnije je otići na Svjetsko prvenstvo, to je sveti cilj, a sve ostalo će se zaboraviti i postati manje važno jednom kad odemo tamo", rekao je u uvodu.

Osvrnuo je potom na maksimirski dvoboj sa Srbijom...

"Od prve minute utakmice vidio sam u kakvom grču igraju igrači obje reprezentacije. Ušle su u susret vrlo oprezno i bilo je očito koliko je breme odgovornosti na njima. Presudila je kvaliteta. Jednostavno smo bolji, natjerali smo ih na kiks i sada zasluženo slavimo", istaknuo je.

"Što se tiče Walesa to je po meni bila puno teža utakmica. Protiv Srbije smo se emotivno sasvim ispraznili, a nisu svi bez veze upozoravali na ono što nas očekuje u Swanseaju. No i u tom susretu dokazali smo kvalitetu i karakter. Nismo popuštali ni u najtežim trenucima kada smo gubili, a nagrada je stigla na kraju. Najslađe", dodao je.

Štimca cijeni i njegove odluke ne dovodi u pitanje...

"Nemamo mi što pričati tko je, a tko nije trebao igrati. Izbornik je tu da vodi ekipu, treba poštovati njegove odluke,  a rezultat će sve reći o njemu. Za sada ga ide, vidi se da zna i možemo biti optimisti," spremno će.

"Tko smo mi uopće da ocjenjujemo njegov rad. Dok su pobjede tu ništa se ne može reći negativno. Čak i da je upisao koji poraz kritika je rijetko kada donijela šta dobroga. Riskiranje s Kovačićem i Radoševićem me ne smeta. Oni su dragulji hrvatskog nogometa, godine nisu važne, važna je kvaliteta", dodao je.

Na kraju se prisjetio dvoboja s Belgijom iz 2001. godine, kada je Hrvatska u izravnom dvoboju na Maksimiru slavila s 1:0 i plasirala se u Japan i Južnu Koreju.

"Da, sjećam se te utakmice. Boka je zabio gol pred kraj i sve nas razveselio. Bio je to jako težak susret, ali ostao je sladak okus nasreću. Vjerujem da će se ponoviti isti scenarij, samo trebamo naći nekog novog Bokšića. Ne vjerujem da će to biti problem, imamo pregršt sjajnih igrača", za kraj će.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.