Aco Petrović: Bolje da smo pobijedili ovako nego da smo cijelo vrijeme briljirali

Foto: HKS

HRVATSKI košarkaši u Grazu su sinoć pobijedili Austriju 100:75 i tako ostvarili treću pobjedu iz isto toliko utakmica u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025., a prvu pod vodstvom privremenog izbornika Ace Petrovića, koji je uspješno krenuo u četvrti mandat.

Nakon slabog početka, koji su obilježili promašaji i izgubljene lopte, Hrvatska je u drugoj četvrtini preuzela vodstvo, a u drugom poluvremenu potpuno dominirala. Ovom pobjedom stavila se u poziciju da pobjedom protiv Poljske, najjačeg protivnika iz skupine, u nedjelju u Zagrebu osigura prvo mjesto i plasman u glavne kvalifikacije.

Aco je već usadio mentalitet koji želi od reprezentacije

"Defenzivno su nas u prve tri, četiri minute izneredili i to je bio razlog zašto smo izgubili početni zanos. Promašili smo dva, tri zicera, imali smo osam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini. Ali imali smo strpljenje, dizali smo agresivnost, u dva navrata smo mijenjali obrane na picku i kada smo se tu stabilizirali, naša kvaliteta je došla do izražaja. 

Drago mi je da je ova pobjeda došla ovako, a ne od starta do kraja u briljantnoj igri, već da respektiramo svaki koš, svaki posjed. U drugom dijelu utakmice smo bili perfektni, samo smo dizali rezultat, ništa drugo. Treba se dobro odmoriti i spremiti za Poljsku", rekao je Petrović.

Foto: FIBA

Izbornik je zadovoljan jer je u kratkom vremenu uspio momčadi usaditi mentalitet koji očekuje od reprezentacije u ovom trogodišnjem ciklusu, a vjerojatno i u budućnosti:

"Većina igrača je u solidnoj formi. Danas je utakmica, što se tiče planiranih rotacija, malo odudarala od plana jer su Austrijanci čak 25 minuta ostavljali dobar dojam. Brzo smo skočili, brzo smo reagirali i sve mirno priveli kraju. Čestitam dečkima jer su pokazali ono što treba biti naš lajtmotiv sljedeće tri godine do sljedećeg prvenstva Europe."

Za prvo mjesto protiv polufinalista Eurobasketa

Hrvatska u nedjelju u 20 sati u KC Dražen Petrović u Zagrebu dočekuje Poljsku. Pobjedom bi zapečatila prvo mjesto i direktan plasman u glavne kvalifikacije, ali i poraz od jednog ili dva poena razlike ostavio bi je na vodećoj poziciji, koju bi onda trebala potvrditi u posljednjem prozoru u veljači iduće godine.

"Igramo protiv ozbiljne ekipe, bez obzira na to što im fale dva ključna igrača. Još uvijek je to 10 igrača koji su na Eurobasketu bili četvrti. Vjerujem da ćemo se dobro odmoriti, dobro pripremiti i da će publika u Zagrebu prepoznati da želimo igrati. 

Naravno, nismo najbolji na svijetu, ali želimo igrati agresivno, brzo i moderno. Nadam se, uz njihovu pomoć, da ćemo doći do pobjede protiv Poljaka", pozvao je Petrović navijače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.