Aco Petrović objavio sastav za svoju posljednju utakmicu na klupi Hrvatske

Foto: FIBA

ALEKSANDAR PETROVIĆ večeras od 18 sati na splitskim Gripama posljednji put vodi reprezentaciju Hrvatske kao privremeni izbornik. U utakmici 6. kola pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine hrvatski košarkaši dočekuju Austriju, a Petrović je odlučio dati priliku i trojici od 15 okupljenih igrača koji nisu igrali u četvrtak na gostovanju u Švicarskoj, gdje je Hrvatska pobjedom 64:56 osigurala drugo mjesto u skupini.

U sastav za Austriju tako su upali Tomislav Buljan, Tomislav Ivišić i Lovre Runjić umjesto Antonija Jordana, Borne Kapuste i Mateja Rudana. Uz njih trojicu, Austrijancima će se suprotstaviti Dominik Mavra, Goran Filipović, Toni Perković, Roko Badžim, Toni Nakić, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Roko Prkačin i Danko Branković.

Uz kiks Poljske, Hrvatska može preskočiti ljetnu fazu pretkvalifikacija

"Ova Austrija je kvalitetnija od one iz 11. mjeseca, ali to ne mijenja našu poziciju. Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu i pobijediti", rekao je Petrović o protivniku kojeg je Hrvatska u Grazu prije tri i pol mjeseca uvjerljivo svladala 100:75.

Hrvatska će najvjerojatnije završiti kao druga u skupini, ali treba joj pobjeda za slučaj da vodeća Poljska senzacionalno izgubi u Švicarskoj. Prvo mjesto vodi direktno u glavne kvalifikacije za iduće Europsko prvenstvo, dok preostale tri reprezentacije iz skupine moraju u treću fazu pretkvalifikacija, koja će se igrati u kolovozu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.