EUROBASKET

Adam Sandler čestitao Španjolcima na osvajanju Eurobasketa. Evo zašto

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI košarkaši četvrti put su postali europski prvaci nakon što su u finalu Eurobasketa u Berlinu pobijedili Francusku 88:76, unatoč prisilno pomlađenoj momčadi zbog brojnih ozljeda i umirovljenja. Do zlata su ih predvodili naturalizirani Amerikanac Lorenzo Brown i braća Hernangomez - stariji Willy proglašen je MVP-jem turnira, a mlađi Juancho najboljim igračem finala.

Adam Sandler čestitao kolegi iz filma

Baš zbog Juancha, koji je u finalu zabio 27 poena gađajući trice 7/9, Španjolci su srdačnu čestitku dobili i iz Hollywooda, a na društvenim mrežama objavio ju je Adam Sandler. U njegovu nedavnom hitu Hustle glavna je zvijezda upravo španjolski junak iz nedjeljnog finala. Mlađi Hernangomez oduševio je ulogom supertalentiranog košarkaša Boa Cruza.

"Bo Cruz! Uspio si. Volim te, Juancho. I Willy! Čestitke cijeloj španjolskoj momčadi", napisao je Sandler uz fotografiju svog prijatelja u dresu Furije. 

Ulogom u filmu Juancho je dobio puno više fanova nego što je mogao maštati kao košarkaš, ali i nadimak koji će ga pratiti cijelog života. "Ponavljam, ne postoji Bo Cruz u pravom životu... Samo je jedan Juancho Hernangomez", morala je "pojašnjavati" sestra Andrea na društvenim mrežama.

Juancho je na velikim natjecanjima sa Španjolskom debitirao 2017. i osvojio broncu, a zatim i postao svjetski prvak dvije godine kasnije. Nije sudjelovao na lanjskim Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojima su Španjolsku u četvrtfinalu zaustavili Amerikanci.

U finalu je zaista igrao kao Bo Cruz

No do sada je više bio u ulozi potpore zvijezdama poput braće Paua i Marca Gasola, Sergia Rodrigueza, Sergija Llulla i Rickyja Rubija, a u njihovu odsustvu nametnuo se u jednog od glavnih španjolskih igrača. Na Eurobasketu je imao prosjeke od 12.8 poena i pet skokova, a najbolje je sačuvao za kraj s 27 poena, od kojih je 18 ukrcao u drugoj četvrtini pogodivši šest od sedam trica. U finalu je zaista više bio Bo nego Juancho.

U klupskoj karijeri igrao je za Estudiantes do 2016., kad su ga kao 15. u NBA draftirali Denver Nuggetsi. U Minnesotu je trejdan 2020., prošlu sezonu igrao je za Boston, Sab Antonio i Utu, a ovog je ljeta potpisao za Toronto. U 297 utakmica NBA karijere imao je prosjeke od 5.4 poena i 3.4 skoka.