Boks

Agent Hrgovićevog protivnika: Zhang je nakon meča otišao u hotel, a Hrgović u bolnicu

Foto: EPA-EFE

FILIP HRGOVIĆ je u kolovozu pobijedio u meču karijere. Hrvatski teškaš bio je bolji od kineskog boksača Zhilei Zhanga u meču održanom u saudijskoj Džedi za naslov izazivača prvaka teške kategorije po IBF-u. Iako je bio srušen u prvoj rundi, Hrgović je u prilično izjednačenom meču uspio stići do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Ta pobjeda promovirala ga je u borca koji bi u sljedećem meču trebao napasti IBF-ovu tešku titulu, koju je iste večeri Ukrajinac Oleksander Usik obranio protiv Anthonyja Joshue. Ipak, o Hrgovićevoj pobjedi dosta se raspravljalo i neki su je smatrali nezasluženom, poput dijela publike u Džedi koji mu je zviždao.

Sada se javio i Zhangov menadžer Tommy Lane, koji je za Vegas Insider izjavio: "Zhang je pobijedio Hrgovića kojeg su mnogi izazivači izbjegavali i odbijali meč s njim. Znamo da Zhangova ruka nije bila podignuta, ali on je pobijedio u tom meču. Hrgović je pretrpio štetu i treba mu vremena za oporavak. Zhang se odmah nakon meča vratio u hotel, a Hrgović je završio u bolnici."

Lane želi organizirati meč svog štićenika i Joshue: "Imaju zajedničku povijest i nedovršeni posao iz amaterskih dana, kad su se 2012. godine borili na Olimpijskim igrama." Međutim, najizvjesnije je kako će se Joshua boriti protiv sunarodnjaka Tysona Furyja, u meču koji je nazvan Bitka za Britaniju.