Transferi

Pep na ljeto ide po napadača. Evo tko mu je na radaru

Foto: Jon Super/AP/Guliver

KAKO javlja ugledni The Athletic, Manchester City na ljeto će kupiti novog napadača kao zamjenu za Sergija Aguera.

Aguero je na izlaznim vratima

Sergio Aguero ugovorom je vezan za Manchester City još samo do ljeta. Još uvijek nije isključeno da će potpisati novi, ali vjerojatnijom se čini opcija da će napustiti City kao slobodan igrač.

Argentinac je Cityjeva legenda. Za njih je potpisao 2011. godine iz Atletico Madrida, a otada je za klub iz Manchestera nastupio 268 puta u Premier ligi i postigao 180 pogodaka. Četvrti je na ljestvici strijelaca u premierligaškoj povijesti, dok je s 256 pogodaka u svim natjecanjima najbolji Cityjev strijelac ikada.

Međutim, ove je sezone Aguero u Premier ligi za City nastupio samo pet puta. Ima velikih problema s ozljedama te se već dulje vrijeme oporavlja od zaraze koronavirusom. U lipnju će napuniti 33 godine i vjeruje se da je rastanak s Pepovom momčadi sve bliži.

Guardiola želi Lukakua

The Athletic ističe da je Interov Romelu Lukaku prva želja Pepa Guardiole. 27-godišnji Belgijanac već je 252 puta nastupio u najvišem rangu engleskog nogometa, pa mu ne bi trebalo mnogo vremena za prilagodbu, ali milanski Inter ga se neće tako lagano odreći.

U slučaju da Lukaku bude nedostupan, iduća Pepova želja je Southamptonov Danny Ings. Ings ima 28 godina, prošle je sezone u Premier ligi postigao 22 pogotka, dok je u aktualnoj na sedam.

Kao manje realne opcije spominju se Norvežanin Erling Haaland i Argentinac Lautaro Martinez.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.