Alba o Barcinom podmićivanju sudaca: Pa nama su suci uzeli naslov i dali ga Atleticu

Foto: Epa

KORUPCIJSKI skandal u kojem je upletena Barcelona potresa Španjolsku. Tužiteljstvo u Barceloni je prije dva tjedna podiglo optužnicu zbog korupcije protiv Barcelone te njenih bivših predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. Tereti ih se da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura.

Jedna od spornih utakmica bila je ona između Barcelone i Atletica u polufinalu Kupa kralja 2017. Ok Diario je objavio WhatsApp poruke koje je 2017. Javier Enriquez, sin korumpiranog visokog sudačkog dužnosnika, slao Albertu Soleru, tadašnjem direktoru Barcelone. U njima se hvali da je Gil Manzano, španjolski internacionalni sudac, namjerno sudio na štetu Atletica i, naravno, samim tim u korist Barcelone, na uzvratu polufinala Kupa kralja. 

Alba tvrdi da su suci Barci uzeli naslov prvaka

Nogometaš Barcelone Jordi Alba gostovao je u emisiji kod novinara Rista Mejidea, koji ga je naravno pitao je li Barca imala privilegiran status kod sudaca.

''Ne. Ne vjerujem u ove laži u kojima se spominje Barcelona. Bijesan sam kad to čitam. Jako se dobro sjećam utakmice s Atleticom u zadnjem kolu prvenstva. Nama je odgovarala samo pobjeda, a njima je i bod bio dovoljan. Messi je zabio za 2:1 iz čiste situacije jer se lopta odbila od igrača Atletica. Nije bilo zaleđa, ali suci su mu poništili gol i Atletico je osvojio naslov'', rekao je Alba kojeg je novinar pitao je li ikad primijetio nešto sumnjivo na terenu:

''Nikad. Neki sudac ti se sviđa više, neki manje, ali nikad nisam primijetio ništa sumnjivo. Puno stvari koje su ovih dana izgovorene nisu istina.''