Alcaraz uvjerljivo svladao Rubljeva. Čeka ga okršaj s Medvedevim

Foto: EPA

UVJERLJIVOM pobjedom protiv Rusa Andreja Rubljeva 7:5, 6:2 Španjolac Carlos Alcaraz ostao je u igri za polufinale završnog teniskog turnira sezone u Torinu. Drugi tenisač svijeta slavio je nakon sat i 15 minuta. U prvom setu tenisači su bili sigurni u svojim servis gemovima sve do 11., kada je Alcaraz napravio break i poveo 6:5, a nakon toga je osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

U prvoj i sedmoj igri drugog seta Alcaraz je oduzeo servis Rubljevu i nakon prve meč-lopte osigurao trijumf. 20-godišnji Španjolac upisao je prvu pobjedu u karijeri na završnim turnirima nakon što je prošle godine kao prvi igrač svijeta morao otkazati sudjelovanje zbog ozljede. Ujedno je u uvodnom nastupu ove godine izgubio od Nijemca Alexandera Zvereva, što znači da ga u petak čeka odlučujući dvoboj s Rusom Danilom Medvedevim za plasman među četiri najbolja.

Đoković izgubio od Sinnera

Medvedev, koji je u prvom kolu svladao Rubljeva, već večeras može osigurati plasman u polufinale ako svlada Zvereva u dva seta. Isto vrijedi i za Zvereva, koji će biti polufinalist ako pobijedi u meču koji počinje u 21 sat.

U zelenoj skupini nakon dva kola još nisu poznati polufinalisti. Talijan Jannik Sinner, koji je u utorak u tri seta svladao prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, ima dvije pobjede, Srbin i Danac Holger Rune po jednu, a umjesto Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je napustio turnir zbog ozljede, posljednji meč turnira u grupnoj fazi igrat će protiv Poljaka Huberta Hurkacza.