Alen Babić: Cijela Hrvatska se okrenula protiv mene. Pokazat ću kakva sam zvijer

Foto: Hana Kajari/Index.hr

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) najavio je danas u Londonu svoj povratak u ring. To bi se trebalo dogoditi 31. ožujka, a vjerojatni protivnik će mu biti britanski teškaš Tommy Welch (29), koji u karijeri ima profesionalni omjer 13:0, uz osam pobjeda nokautom. Trebala bi to biti prva borba za Babića nakon pauze od skoro godinu dana.

Podsjetimo, Babić je poražen u svom posljednjem meču u travnju prošle godine od Poljaka Lukasza Rozanskog, što mu je bio prvi poraz u dosadašnjih 12 borbi, u kojima je zabilježio i deset pobjeda nokautom. U borbi za WBC pojas bridger kategorije nokautiran je već nakon 50 sekundi. Nakon toga je došlo do prekida suradnje s trenerom. Babić se potom javno pokušao vratiti Lenardu Pijetraju, koji to nije prihvatio.

Babić: Cijela Hrvatska se u jednom trenutku okrenula protiv mene

Babić se u intervjuu u Londonu prvo osvrnuo na svoju posljednju borbu: "To je bilo sranje. Bio sam izgubljen, sjeban i depresivan, ali sam naučio lekciju. Želim da ljudi izvuku lekciju iz mog slučaja. Danas sam tu kao da se ništa nije dogodilo. Cijela Hrvatska se okrenula protiv mene u jednom trenutku, moja ekipa "Savage Army" se okrenula protiv mene, ali sve dođe i prođe. Ništa to novo nije. Sad ćete vidjeti kakva sam zvijer. Ili ću pasti ili ću biti najbolji ikad. Vrijeme će pokazati."

Najavio je da neće birati kategoriju u kojoj će se boriti niti da ga zanima s kim će se boriti: "Ma boli me za kategoriju. Tim će odlučiti. Ja sam prošli put odlučio i izgubio sam, a trener mi je pobjegao. Volim boks i želim biti šampion, vratio sam se i idemo dalje. Imena protivnika me ne zanimaju. Nekad nisam znao protivnika do dva dana prije meča i tad sam bio najbolji. Počeo sam već kamp i mislim da će taj Tommy Welch biti dobar suparnik, ali već nekoliko suparnika mi je pobjeglo pa pričekajmo da vidimo hoće li on zagristi."