Alen Babić dogovorio novi meč. Na Uskrs će se boriti na velikoj priredbi

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) na Uskrs, 31. ožujka, borit će se protiv Britanca Stevea Robinsona (33) u londonskoj O2 Areni. Babić i Robinson bit će dio uvodnog programa priredbe Bad Blood koju će u meču za britansku i Commonwealth teškašku titulu predvoditi Fabio Wardley i Frazer Clarke.

Robinson, koji u karijeri ima šest pobjeda i dva poraza, nosi nadimak Drago zbog fizičke sličnosti s fiktivnim likom Ivana Drage iz četvrtog dijela filmskog serijala o boksaču Rockyju. Robinson trenutno trenira s jednim od najboljih boksača svijeta, ukrajinskim teškašem Oleksandrom Usikom.

Babić najavljivao "najteži meč na svijetu"

Podsjetimo, Babić je poražen u svom posljednjem meču u travnju 2023. godine od Poljaka Lukasza Rozanskog, što mu je bio prvi poraz u dosadašnjih 12 borbi, u kojima je zabilježio i deset pobjeda nokautom.

U borbi za WBC pojas bridger kategorije nokautiran je već nakon 50 sekundi. Nakon toga je došlo do prekida suradnje s trenerom. Babić se potom javno pokušao vratiti Lenardu Pijetraju, koji to nije prihvatio.

Krajem siječnja izjavio da je "prihvatio najteži meč na svijetu". Potom je u HRT-ovoj radijskoj emisiji Sport i glazba rekao da je želio otkriti "udarnu vijest", ali su ga "savjetovali da to ne kaže". U konačnici, čini se da je ta velika vijest upravo borba s Robinsonom.

"Jedna novost je da ubuduće neću boksati za Eddieja Hearna nego za drugog promotora, Franka Warrena. Uskoro putujem u Irsku, gdje ću odraditi svoj kamp. Našao sam novog trenera koji surađuje s Dillianom Whyteom, ne želim trenirati nigdje drugdje nego tamo", poručio je Babić krajem siječnja. Novi trener mu je Irac Paschal Collins.