Allegri nakon što je Juventusu oduzeto 15 bodova: Imali smo šansu možda i za titulu

Foto: EPA

JUVENTUSOV trener Massimiliano Allegri prokomentirao je situaciju u klubu nakon što je njegovoj momčadi oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija. Odlučio je tako Federalni žalbeni sud, usput kaznivši bivše i neke aktualne čelnike Juventusa suspenzijama.

Odlukom suda Juventus pada na deseto mjesto ljestvice Serie A, na kojem sad ima 22 osvojena boda, odnosno 25 manje od vodećeg Napolija. U nedjelju je domaćin Atalanti, a Allegri o svemu što se dogodilo kaže:

"Ništa se ne mijenja. I dalje moramo osvajati bodove. Moramo pokušati pobijediti Atalantu jer nam pobjeda donosi sedmo mjesto ljestvice. Imamo utakmice Europa lige, kupa... Moramo igrati što bolje možemo. U Juventusu se igra maksimalno jako. Sljedeći tjedan nam se vraćaju Paul Pogba i Dušan Vlahović, sad opet računamo na Juana Cuadrada."

"Moramo odraditi što nam je dužnost"

"Prije ove presude imali smo 37 bodova i šansu za nastup u Ligi prvaka, a možda i osvajanje titule. Moramo odraditi ono što nam je dužnost, završna odluka donosi se za dva mjeseca i ne smijemo si dozvoliti da tada tugujemo jer nismo napravili što smo morali."

Allegrija su tijekom konferencije za medije pitali hoće li otići iz kluba ne bude li se Juventus plasirao u Europu.

"Ja sam trener Juventusa i ostat će tako, osim ako me ne potjeraju. Postoje trenuci u kojima treba pokazati odgovornost, kad je teško, moramo biti muškarci. Moramo napraviti što možemo, biti tihi i uhvatiti se u koštac s ovim izazovom. Siguran sam da će dečki dati svoj maksimum", zaključio je.