Juventusov trener odbio postati najplaćenijim trenerom svijeta

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO piše da je Massimiliano Allegri odbio saudijski Al Hilal jer planira ostati u Juventusu. Saudijci su Juventusovom treneru ponudili 20 milijuna eura neto plaće po sezoni do lipnja 2025. godine, no Talijan je to odbio. Al Hilal je nekoliko puta zvao Allegrija i inzistirao na njegovom dolasku, no sada je i službeno sve propalo. Saudijski klub pokušat će angažirati bivšeg brazilskog izbornika Titea, a Allegri će povesti Juventus u novu sezonu.

Odbio brutalnu plaću

Velika većina navijača Juventusa zazivala je odlazak Allegrija nakon dvije prethodne sezone, koje su bile rezultatski neuspješne za torinski klub. Juventus je prošle sezone završio sedmi u Serie A (uz deset oduzetih bodova) te ispao u skupini Lige prvaka i polufinalu Kupa. U Europa ligi je dogurao do finala, gdje je ispao od kasnijeg osvajača Seville.

Najplaćeniji nogometni trener na svijetu je Diego Simeone. Argentinac u Atletico Madridu zarađuje 29 milijuna eura godišnje. Allegri je trenutno peti najplaćeniji trener svijeta. Juventus ga plaća 12.8 milijuna eura po sezoni.