Američki Hrvat nakon povijesne pobjede SAD-a: Nevjerojatno. Jedva čekam Hrvatsku

Foto: Index

RUKOMETNA reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je prvi put u svojoj povijesti na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Amerikanci su u prvom kolu skupine G pobijedili Maroko 28:27. Maroko je bio favorit u ovoj utakmici, no Amerikanci su iznenadili i stekli vodstvo već u prvih deset minuta susreta. 

Do pobjede su SAD vodili Aboubakar Fofana sa šest golova i Alexandre Chan Blanco, koji je zabio pet golova. Domagoj Sršen, Hrvat koji igra za SAD, zabio je dva gola iz dva pokušaja. Kod Marokanaca je najbolji bio Amine Harchaoui, koji je zabio pet pogodaka. Hrvatska će u sljedećoj utakmici u nedjelju igrati protiv SAD-a, a u utorak protiv Maroka. Prolaze tri reprezentacije iz ove skupine.

Povijesna pobjeda za SAD

''Poveli smo, ali su nas nekako stigli. Ipak, pobijedili smo. Ovo je prva pobjeda u povijesti za SAD. Nešto nevjerojatno'', rekao je Josip Sršen pa dodao:

''Nismo imali vremena puno slaviti na terenu jer su nas potjerali, ali večeras ćemo. Zatim slijedi priprema za Hrvatsku. Nadam se da će biti dobra utakmica, a meni će biti posebna. Jedva čekam.''

Jesu li ga suigrači pitali o Hrvatskoj?

''Iskreno, nisu puno, fokus je bio na Maroku. Rekao sam im samo da će protiv Hrvatske biti jako teško. Ne znam, bit će mi stvarno čudno igrati protiv Hrvatske. Igram samo obranu, ali sam, eto, zabio dva gola i upisao sam se na svjetskim prvenstvima. Nije bitno tko zabija, bitna je samo pobjeda. Nadam se da će mediji u Americi ovu pobjedu popratiti. Tu su mu roditelji i sestre. Presretni su, a jedva čekamo utakmicu s Hrvatskom. Navijat će za mene. U Los Angelesu će biti Igre 2028. Izdržat ću do tada. Medalja? Teško, ali tko zna, možda dođe LeBron igrati za nas, ha-ha.''