Američki komentatori se naklonili Hrvatima: Nikad nismo doživjeli ovakvo nešto

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

NAJBOLJI hrvatski kikboksač Antonio Plazibat poražen je u borbi za titulu privremenog teškaškog prvaka svijeta u Gloryju, najboljoj svjetskoj organizaciji. Bolji je od njega bio nigerijsko-nizozemski kikboksač Kevin Tariq Osara (25-2-2, 13 KO). Time je borac iz Solina napravio velik korak unazad u karijeri. Poražen je prekidom u petoj rundi.

Nakon borbe Plazibat je oduševio javnost kad je saznala da se od prve runde borio sa slomljenom rukom. No borci nisu jedini koji su impresionirali u krcatoj dvorani u Rotterdamu. To su napravili i hrvatski navijači. Na tisuće njih navijalo je za Plazibata, a dvoranom su se orile pjesme kao što su Zovi, samo zovi i Moja domovina. Hrvatima su se naklonili i američki komentatori koji su tijekom prijenosa rekli: "Ovo nikad nismo doživjeli, kikboks meč se nikad nije održao u ovako vatrenoj atmosferi."

Nakon borbe Plazibat se ispričao navijačima. "Ekipa, hvala i oprostite. Žao mi je ako sam vas razočarao. Volim vas, jebiga, to je moja greška", poručio je najbolji hrvatski kikboksač na hrvatskom uz veliko oduševljenje. U dvorani su, barem je tako bilo najavljeno, bili i poneki nogometni reprezentativci.

Pročitajte više