ROLAND GARROS

Američki tenisač nazvao mačku po Nadalu, ali Rafa nije imao milosti

Foto: EPA

RAFAEL NADAL ekspresno je izborio plasman u četvrtfinale Roland Garrosa. Samo sat i 55 minuta trebalo mu je za pobjedu 6:1, 6:1, 6:2 nad Sebastianom Kordom u 4. kolu. 

Pobjeda je bila specifična po tome što je Nadalov protivnik ujedno i njegov veliki obožavatelj, koji je čak i svoju mačku nazvao po njemu.

Sebastian Korda nastupa za SAD, ali njegov otac je češka teniska legenda Petr Korda, osvajač Australian Opena 1998. i čovjek s kojim je Goran Ivanišević došao do prvog Grand Slam finala, u parovima na Roland Garrosu davne 1990. godine.

"Mačku sam nazvao po Rafaelu Nadalu, što dovoljno govori o tome koliko ga obožavam. On je moj idol i jedan od razloga zašto igram tenis. Puno sam naučio od njegovog stava da se nikad ne odustaje i na terenu pokušavam biti poput njega", rekao je 20-godišnji Korda, koji je postao najmlađi Amerikanac u osmini finala Roland Garrosa nakon Michaela Changa, koji je to učinio 1991. kao 19-godišnjak.

Nadal se nasmiješio kad su mu prenijeli Kordine riječi.

"To samo znači da sam dugo prisutan, a loše je to što već imam 34 godine. Tako sam se i ja kao klinac divio Samprasu, Moyi, Agassiju... Korda je izvrstan dečko, pun energije, nadam se da njegovo vrijeme još nije došlo i da ima svijetlu budućnost", prokomentirao je Nadal, koji lovi svoj 13. naslov pobjednika Roland Garrosa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.