Amerikanac započeo tenisku sezonu u top 10, a završio je izvan top 100

Foto: EPA-EFE

JACK SOCK započeo je tenisku sezonu kao 8. tenisač svijeta, a nakon Mastersa u Parizu završio je godinu na 105. mjestu i tako postao tek četvrti tenisač ikada kome je uspjelo nešto slično.

Naravno, nešto takvo ne možemo nazvati uspjehom jer je Jack Sock imao jednu od najlošijih sezona u karijeri. Na prvom Grand Slamu sezone, Australian Openu, izgubio je od Japanca Yuichija Sugite i to je bio početak serije katastrofalnih rezultata.

Na tri od četiri Grand Slama ispao je u prvom kolu, a tek je na US Openu stigao do drugog. Nije pobijedio nijednog tenisača iz prvih 25, a uspio je izgubiti od pet igrača rangiranih izvan 100 najboljih na svijetu, uključujući Daniela Brandsa, 316. tenisača svijeta. Najbolji turnir odigrao je u Parizu gdje je prošle sezone došao do prve Masters 1000 titule. Ispao je u četvrtfinalu od Dominica Thiema. Zbog toga je izgubio 820 bodova, a izgubit će još 400 jer je prošle sezone igrao na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu. Sve to će ga na kraju smjestiti na 105. poziciju.

Jedini igrači u povijesti tenisa koji su iz najboljih 100 ispali nakon što su godinu započeli u top 10 su Alberto Mancini, Sergi Bruguera i Mark Philippoussis. Treba napomenuti kako govorimo o igračima koji u tim razdobljima nisu imali nikakvih problema s ozljedama. 

Jedan od uzroka loše igre može tražiti i u igri parova. Sock je ove sezone odlučio zaigrati u paru s Mikeom Bryanom zbog ozljede njegovog brata Boba te se isprofilirao kao jedan od najboljih igrača parova na svijetu. Sock i Bryan su osvojili Indian Wells, Wimbledon i US Open. Također, trenutno je četvrti na svijetu kada govorimo o igračima parova, a u jednom trenutku zauzimao je drugo mjesto. Zbog toga teniska godina Jacka Socka ipak nije bila potpuna katastrofa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.