ANKETA Čudesni Rijekin veznjak, zvijezda Dinama ili junak Hajduka. Tko je igrač kola?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja, Luka Stanzl/PIXSELL

TRI VODEĆE momčadi SuperSport HNL-a, Rijeka, Hajduk i Dinamo, upisale su uvjerljive pobjede u utakmicama 26. kola hrvatskog prvenstva. Sve tri kluba slavila su s po tri gola razlike protiv svojih suparnika, Rijeka protiv Osijeka (3:0), Hajduk protiv Gorice (3:0), a Dinamo protiv Slavena (5:2). Ta tri kluba daju četvoricu u ovotjedni Indexov izbor za igrača kola, a petog igrača u konkurenciju daje Lokomotiva, koja je, također s 3:0, uvjerljivo slavila protiv Rudeša.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Trenutačno vodeći je Osijekov Ramon Mierez, ispred Dinamovih Brune Petkovića i Takura Kaneka. Nitko od njih trojice nije u ovotjednom izboru.

Marin Šotiček (Lokomotiva)

Odličnih 90 minuta odradio je Lokomotivin tinejdžer protiv najslabije momčadi lige pa je napunio statistiku osvojenim duelima (6), driblinzima (2/2), centaršutevima (2/2) i ključnim dodavanjima (2), no najvažnije i golovima. Prvi je postigao s vrha peterca, a drugi nakon bijega po desnoj strani u kontranapadu svoje momčadi. Silovit udarac lijevom nogom u 79. minuti okrunio je njegovu dobru partiju.

Yassine Benrahou (Hajduk)

Junak Hajduka prvo je asistirao iz udarca iz kuta za Livaju, a devet minuta kasnije i sam zabio te tako potpuno usmjerio utakmicu prema pobjedi svoje momčadi. Dodajmo ovome da je na lošem terenu u Velikoj Gorici imao tri ključna dodavanja, sve tri točno predane duge lopte, 39/40 točnih dodavanja te pet od sedam osvojenih duela i jasno je da je rezultat svega vrhunska predstava kojom se Marokanac istaknuo ne samo u ovoj utakmici već i u planovima za budućnost trenera Karoglana.

Veldin Hodža (Rijeka)

Čudesna partija i hat-trick kojim je zadržao Rijeku na vodećem mjestu ljestvice. Odigrao je 83 minute, a tijekom njih imao i 4/6 dobivenih duela, 16/21 točno predanu loptu i tek sedam izgubljenih. Posljednjih nešto više od mjesec dana igra u sjajnoj formi pa je u šest zadnjih Rijekinih utakmica sudjelovao s pet golova i asistencijom. Ovo mu je bila utakmica sezone.

Toni Fruk (Rijeka)

Da Hodža nije odigrao maestralno, on bi bio junak Rijekine pobjede. U 74 odigrane minute protiv Osijeka istaknuo se s čak šest ključnih dodavanja i dvije asistencije.

Martin Baturina (Dinamo)

Dinamo je do 70. minute držao tek bod protiv Slavena. Osam minuta prije toga u igru je ušao Baturina, a sve što je napravio u nešto manje od pola sata na terenu bilo je dovoljno da postane igrač utakmice. Bio je gotovo savršen u predaji lopte (16/17) i imao je tri ključna dodavanja. Za Dinamo najvažnije, imao je i jedan izboren jedanaesterac i dva postignuta gola. U 82. je zabio s vrha šesnaesterca, a u 94. s bijele točke postavio konačnih 5:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.