ANKETA Dalić je najavio promjene. Tko treba startati protiv Albanije?

Foto: Profimedia

PRED HRVATSKOM su dva ispita kojima može nadoknaditi izgubljeno protiv Španjolske na otvaranju Europskog prvenstva. Nakon 0:3 u prvoj utakmici skupine B hrvatskoj reprezentaciji slijede ogledi protiv Albanije (srijeda, 15 sati) i Italije (24. lipnja, ponedjeljak, 21 sat). Podsjetimo, uz dvije najbolje momčadi u svakoj grupi, prolaz u nokaut-fazu izborit će četiri od šest najboljih trećeplasiranih i Hrvatska mora početi skupljati bodove želi li u osminu finala.

Dalić je najavio promjene

Hrvatska je protiv Španjolske istrčala u sljedećoj postavi: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Brozović, Kovačić, Modrić - Majer, Kramarić - Budimir. Tako sigurno neće izgledati u drugoj utakmici na turniru, potvrdio je i izbornik Zlatko Dalić.

"Stavili smo nisko tri igrača protiv tog presinga, da oni iznesu loptu, i stopere koji mogu ući u igru, ali to nismo napravili. Nama je najopasnija situacija bila po izgubljenoj lopti. Uzmu ti loptu u roku od tri sekunde i tu smo imali dosta problema. Kad ne možeš izaći iz visokog presinga, onda moraš preskakati, a ni to nije funkcioniralo. Nismo imali odgovor na taj presing, a trebali smo jer imamo kvalitetu", rekao je Dalić na današnjoj konferenciji za novinare i dodao:

"Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušat ćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobijediti i tako se moramo spremati i raditi promjene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promijeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar."

Tko bi trebao braniti za Hrvatsku?

U konkurenciji su Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Nediljko Labrović. Livaković je godinama Dalićev neupitni starter s ukupno 54 nastupa te osvojenom broncom na Svjetskom prvenstvu u Kataru i srebrom u prošlogodišnjoj Ligi nacija.

Tko će krenuti u obrani?

Treba vidjeti hoće li Dalić odlučiti ponovno gurnuti Joška Gvardiola na poziciju lijevog beka, koju igra u klubu, kao što je napravio u utakmici protiv Španjolske, ili ga ostaviti na njemu prirodnoj poziciji stopera. Njegovo guranje u srce obrane otvara mjesto, vjerojatno, Borni Sosi, a tu se onda postavlja pitanje tko će uz Gvardiola zauzeti mjesto središnjeg braniča.

Tko će krenuti u veznom redu?

Tradicionalno su u veznom redu Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Ipak, konkurencija postoji, a Modrić i Kovačić su zamijenjeni u 65. minuti jučerašnje utakmice. Dalić je na travnjak tada poslao Marija Pašalića i Luku Sučića.

Tko će krenuti u napadu?

Ante Budimir imao je sjajnu sezonu u kojoj je zabio 18 golova za Osasunu i tako bio među najboljim strijelcima La Lige. Dalić mu je poklonio povjerenje i u susretu protiv Španjolske, a zamijenio ga je tek oporavljenim Ivanom Perišićem sredinom nastavka.

U igru je u nastavku ušao i Bruno Petković, i to umjesto Andreja Kramarića, a dojam s današnje presice bio je da Dalić nije zadovoljan reakcijom Dinamovog napadača. Kombinacija je više, ovisno i o tome hoće li Kramarić na poziciju napadača ili će zaigrati uz rub igrališta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.