ANKETA Hrvatska izgubila drugi put zaredom. Ocijenite Dalića i igrače protiv Walesa

Foto: Nick Potts/PIXSELL

HRVATSKA je na gostovanju u Cardiffu izgubila od Walesa 2:1 u sklopu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Harry Wilson bio je dvostruki strijelac Velšana, a zabijao je u 47. i 60. minuti. Jedini pogodak Hrvatske postigao je Mario Pašalić u 75. minuti. Momčad izbornika Zlatka Dalića time je doživjela drugi uzastopni poraz nakon što je u četvrtak ostala bez bodova protiv Turske (0:1). 

Hrvatska je sada ugrozila i direktan plasman na Europsko prvenstvo. Turska je vodeća sa 16 bodova. Dalićev sastav ima 10 bodova, kao i Wales, a obje reprezentacije do kraja kvalifikacija moraju odigrati dvije utakmice. Hrvatska će u studenom gostovati u Latviji pa dočekati Armeniju, dok će Wales otputovati u Armeniju i na vlastitom terenu igrati s Turskom.

Ne osvoji li Hrvatska jednu od prve dvije pozicije koje vode na Euro, ići će u dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u finale Lige nacija, u kojem je izgubila od Španjolske nakon penala.

Ocijenite hrvatske reprezentativce u drugom uzastopnom porazu

Početna postava Hrvatske protiv Walesa bila je: Dominik Livaković - Josip Juranović, Domagoj Vida, Joško Gvardiol, Borna Barišić - Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić - Lovro Majer, Petar Musa, Josip Brekalo. U drugom poluvremenu ušli su Josip Stanišić, Dion Drena Beljo, Mario Pašalić i Borna Sosa. Izašli su Juranović, Musa, Brekalo i Barišić.

U nastavku ocijenite izbornika Zlatka Dalića i nastupe hrvatskih reprezentativaca protiv Walesa.