ANKETA Je li Livaja zaslužio ostati u prvih 11 Hrvatske?

Foto: Milan Sabic, Goran Stanzl/Pixsell/Index

HRVATSKA je jučer pobijedila Kanadu 4:1 i skočila na prvo mjesto skupine F Svjetskog prvenstva nakon dva gola. U četvrtak od 16 sati svjetski viceprvaci odlučivat će o prolasku u osminu finala protiv Belgije. Hrvatska u toj utakmici ne smije izgubiti, a eventualnom pobjedom može osvojiti prvo mjesto.

Kramarić se zacementirao na krilu

Protiv Kanade su briljirali Andrej Kramarić s dva pogotka, Ivan Perišić s dvije asistencije te Marko Livaja, koji je kod 1:1 fantastično pogodio za preokret Hrvatske. Razigrani Kramarić proglašen je igračem utakmice, a svojim majstorskim golovima zacementirao se na poziciji desnog krila, koja mu više odgovara nego ona protiv Maroka. 

Dalić i Kramarić riješili situaciju

I sam je Kramarić svojevremeno govorio kako mu ne odgovara igrati na poziciji jedinog i isturenog napadača, no taj su problem izbornik Dalić i on riješili. "Mi smo to riješili prije dvije godine. On se primirio, šuti, radi i to mu se vraća. Nije ovo Hoffenheim, već hrvatska reprezentacija. Igraš gdje ti izbornik kaže. Nema kod nas takve pozicije."

Kramarić će, dakle, započeti kao desno krilo protiv Belgije, no i dalje je upitno tko će igrati u napadu. Zasad je favorit Marko Livaja, koji je jučer igrao do 60. minute, kada ga je zamijenio Bruno Petković.

Tko treba biti prvi napadač Hrvatske?

Livaja je na Mundijal stigao s lakšom ozljedom i zbog nje vrlo vjerojatno nije započeo protiv Maroka. Ipak, protiv Kanade je Hajdukov najbolji igrač uspio napraviti razliku, koja mu daje startnu prednost ispred Dinamovog Petkovića i Osasuninog Ante Budimira.