GORICA - HAJDUK 2:1

ANKETA Jeste li zadovoljni suđenjem na utakmici Gorica - Hajduk? Evo svih detalja

Foto: Pixsell

GORICA je u jednoj od najluđih utakmica u novijoj povijesti HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 i tako, barem do nedjelje navečer, skočila na prvo mjesto tablice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Momčad Valdasa Dambrauskasa slavila je golovima Lovrića u 62. minuti iz penala i Hamada u 79. minuti nakon što je Mijo Caktaš u 44. iz penala doveo Hajduk u vodstvo. Susret je obilježio VAR koji je utjecao na sve golove pa i situaciju iz 100. minute u kojoj je Jairo promašio penal.

Ovo su svi detalji u kojima se oglasio VAR na utakmici koju ćemo dugo pamtiti.

31. minuta: Igranje rukom Dimitrova

Špikić je probio desnu stranu i došao do gol-aut linije. Želio je zavrnuti u sredinu prema Lovriću, a Dimitrov je uklizao kako bi ga spriječio. No Hajdukov stoper je loptu zaustavio rukom i domaćini su tražili kazneni udarac.

Damir Batinić konzultirao se s VAR-om. Nije ni išao gledati snimku, nego je samo signalizirao da se igra dalje.

Odluka: NIJE PENAL

42. minuta: Start Muhameda na Gyurcsu

Hajduk je krenuo u kontru, a Adam Gyurcso se sjurio po lijevoj strani. Na ulasku u šesnaesterac u njega je ušao Musa Muhammed koji ga je odnio koljenom i Batinić je odmah pokazao na penal. Kratko se konzultirao s VAR sobom i nije mijenjao svoju odluku.

Odluka: PENAL

60. minuta: Start Nejašmića na Čanađiji

Tek što je ušao u igru, Nejašmić je loše reagirao kod jedne mrtve lopte koja je išla prema Čanađiji. Točno u trenutku udarca, Hajdukov veznjak udario je Čanađiju po nozi i Batinić je dosudio slobodan udarac. No, aktivirao se VAR koji je sugerirao Batiniću da pogleda snimku.

Prekršaj nije bio sporan, ali je bilo sporno gdje se dogodio. Na usporenoj snimci bilo je vidljivo da je Nejašmić Čanađiju udario na liniji šesnaesterca, a budući da je ona sastavni dio šesnaesterca, Batinić je promijenio odluku i dosudio penal.

Odluka: PENAL

61. minuta: Posavec brani, ali Lovrić dobiva novu šansu i zabija za 1:1

Kristijan Lovrić inače je siguran kod izvođenja penala, ali ovaj je izveo očajno. Najbolji igrač Gorice odlučio se za snažan udarac po sredini gola, Posavec se nije ni pomaknuo i obranio mu je udarac.

Hajdukovi igrači su slavili, ali opet se javio VAR koji je pregledavao kretanje Posavca na crti. Ustanovljeno je da je Hajdukov golman izašao s crte i tako si stvorio prednost.

Odluka: PENAL SE PONAVLJA

70. minuta: Isključenje Čoline

Kahlina je rukom bacio loptu preko centra i u šansu gurnuo Hamada kojeg Čolina s leđa nepotrebno povlači iako su ispred njega bila dva njegova suigrača. Batinić je Hajdukovu beku pokazao izravni crveni karton jer je bio predaleko i nije vidio točan raspored igrača.

Javila se VAR soba i Batinić je nakon pregleda snimke poništio crveni karton i Čolini pokazao žuti karton što nije promijenilo stvar za Hajduk budući da mu je to bio drugi žuti karton

Odluka: ISKLJUČENJE

79. minuta: Gol Hamada za 2:1

Gorica je sve više pritiskala, a u 79. minuti je došla do preokreta. Lovrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Mudrinski glavom prebacio loptu do potpuno samog Hamada koji je zabija u praktički prazan gol. 

No linijski sudac označio je zaleđe koje se na prvi pogled vidjelo i u prijenosu. Svi su već mislili da gol neće biti priznat, ali se javio - VAR. Pregledom snimke utvrđeno je da je noga Dimitrova bila ispred Hamada te da je Iračaninov gol potpuno regularan.

Odluka: GOL

100. minuta: Penal za Hajduk

Nakon ubačaja iz kornera Jairo se odlično snašao i između dva igrača Gorice izborio se za udarac, ali je promašio gol. Kahlina se spremao izvesti gol-aut kad se aktivirao VAR i pozvao Batinića da provjeri tu situaciju. 

Na snimci se vidjelo da je Mudrinski udario Jaira točno u trenutku kad je Brazilac pucao po golu i nakon nekoliko pregleda snimke Batinić je na opću nevjericu dosudio penal za Hajduk koji je Kahlina obranio Jairu.

Odluka: PENAL

Sudac Batinić nije imao lagan posao i dosta se oslanjao na VAR koji je u svim situacijama, čini se, jako dobro reagirao.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.