ANKETA Izaberite igrača 25. kola SuperSport HNL-a

Foto: NK Osijek/NK Hajduk/NK Rijeka

INDEXOV izbor za igrača kola nastavlja se izborom za najboljeg pojedinca 25. kola SuperSport HNL-a. Kolo su zanimljivom utakmicom otvorili Slaven i Lokomotiva, u kojoj smo vidjeli pet pogodaka, a isti dan je Hajduk teško izborio pobjedu protiv Istre na Poljudu. Nedjeljni program otvorila je Rijeka pobjedom protiv Varaždina, a u derbiju kola Dinamo se u Osijeku spasio od poraza duboko u sudačkoj nadoknadi. Kolo je netipično završeno u ponedjeljak prvom pobjedom Rudeša nakon 25 odigranih utakmica, a žrtva je bila Gorica.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Duje Čop (Lokomotiva)

Napadač Lokomotive je prije ove polusezone bio već lagano zaboravljen, ali u samo mjesec i pol dana zabio je sedam golova te je trenutno šesti strijelac lige. Protiv Slavena je ponovo bio čovjek odluke te je s dva pogotka odveo Lokomotivu do pobjede u Koprivnici. Zabio je za vodstvo u petoj minuti, a potom u drugom poluvremenu realizirao kazneni udarac za pobjedu. Na utakmici je imao 47 dodira s loptom, sudjelovao u skoro svemu opasnom što je Lokomotiva radila, a pomogao je i u obrani otklonivši tri opasnosti ispred gola te je oduzeo jednu loptu suparnicima.

Filip Krovinović (Hajduk)

Iako je najveću promjenu na utakmici protiv Istre prouzročio Leon Dajaku, koji je upisao i asistenciju, mi smo se odlučili za nositelja veznog reda Hajduka, koji je odigrao odličnu utakmicu. Zabio je za pobjedu gol koji nije nimalo jednostavan te je time prvi put od dolaska u Hajduk zabio u dvije utakmice zaredom. Osim što je zabio gol, bio ga je pun teren, nudio se i pokušavao podignuti ritam igre Bijelih. Statistički učinak mu je bio jako dobar. Osvojio je sedam od osam duela u kojima se našao, dodavanja su mu bila na 84% uspješnosti, samo je osam puta izgubio posjed lopte na utakmici, a niti jednom da mu protivnik nije oduzeo loptu u izravnom duelu. U obrambenoj fazi oduzeo je tri lopte suparnicima.

Niko Galešić (Rijeka)

Iznimna je rijetkost da stoper upiše gol i asistenciju na jednoj utakmici, a to je našem kandidatu za igrača kola uspjelo protiv Varaždina. Nije to prvi put da Galešić rješava utakmicu u kojoj se Rijeka muči. Isto je tijekom tjedna napravio u SuperSport Hrvatskom kupu, kada je iz slobodnog udarca spektakularno pogodio za 1:0 protiv Rudeša, što se pokazalo konačnim rezultatom dovoljnim za prolazak Rijeke u polufinale. U ovoj polusezoni se nametnuo u prvom sastavu Rijeke, a protiv Varaždina je, osim sjajnog napadačkog učinka, imao 92% uspješnost dodavanja, jedno ključno, pogodio je sedam od osam dugih lopti, otklonio tri opasnosti, presjekao dvije lopte i oduzeo jednu. Samo sedam puta je izgubio loptu na cijeloj utakmici.

Domagoj Bukvić (Osijek)

Osijek se napokon malo probudio i odigrao jako dobru utakmicu protiv Dinama, a trenutak utakmice pripada našem kandidatu koji je u 26. minuti izvrsnim driblingom i kontrolom lopte poslao stopera Dinama u prazno te pogodio u suprotni kut za vodstvo. Imao je odličan početak sezone, ali ovo mu je bio prvi gol od rujna prošle godine u pravom trenutku za svoj klub. Osim što je zabio za vodstvo, bio je kvalitetan u tranziciji, osvojio je devet od 15 duela, uputio četiri udarca, imao jedno ključno dodavanje, a posebno zapinje za oko podatak da je oduzeo četiri lopte suparnicima te jednu presjekao u obrambenoj fazi.

Riad Mašala (Rudeš)

Bilo je igrača na utakmici koji su možda imali i bolji statistički učinak, ali morali smo nagraditi činjenicu da je zabio gol u sudačkoj nadoknadi za prvu pobjedu svoje momčadi nakon 25 ligaških utakmica. U pola sata na terenu upisao je deset od 13 uspješnih dodavanja, oduzeo jednu loptu suparnicima, ali bio je čovjek odluke za Rudeš i zato je naš kandidat za igrača kola.