ANKETA Livaković je ozlijeđen. Koga bi Dalić trebao staviti na gol?

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

DOMINIK LIVAKOVIĆ otpao je za večerašnju utakmicu (20:45) između Slovačke i Hrvatske u Bratislavi u kvalifikacijama za SP.

Prvi hrvatski golman ozlijedio se u petak na treningu, a na današnjim pregledima je utvrđeno da mu je stradao aduktor. Livaković gotovo sigurno neće braniti ni protiv Slovenije u utorak na Poljudu, a trebao bi pauzirati desetak dana. Novi je to udarac za Zlatka Dalića, koji nakon izostanka Luke Modrića, Ante Budimira i ozljede Joška Gvardiola sad mora glavu razbijati i s golmanima. Osim Livakovića na popisu su mu Ivica Ivušić iz Osijeka i Simon Sluga iz Luton Towna.

Sluga je standardni golman u engleskom drugoligašu, a u pet nastupa ove sezone primio je osam golova. Za Hrvatsku je 28-godišnjak do sad upisao tri nastupa, sva tri u prijateljskim utakmicama protiv Tunisa, Gruzije i Turske. S druge strane, 26-godišnji Ivušić je također standardan u Osijeku te je i ove i prošle sezone jedan od njegovih najboljih igrača. Ove sezone je u HNL-u u sedam utakmica primio sedam golova te pet u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali je u gotovo svim tim utakmicama spašavao Osijek. Za Hrvatsku još nije nastupao.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.