ANKETA Ocijenite hrvatske reprezentativce u porazu protiv Turske

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA je na osječkoj Opus Areni izgubila od Turske 0:1 u sedmom kolu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Odlučujući pogodak postigao je Baris Yilmaz u 30. minuti. Hrvatskoj reprezentaciji to je prvi poraz u skupini te je sada pala na drugo mjesto s 10 bodova. Turska je vodeća s 13, ali i utakmicom više od Hrvatske. Na Euro u Njemačkoj idu dvije prvoplasirane reprezentacije, a Hrvatska će sljedeću utakmicu igrati u nedjelju protiv Walesa u Cardiffu.

Izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice s Turskom imao je problema s ozljedama napadača, pa je od prve minute na teren poslao ovu postavu: Dominik Livaković - Josip Stanišić, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Borna Barišić - Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić - Mario Pašalić, Petar Musa, Josip Brekalo.

U drugom poluvremenu ušli su: Lovro Majer, Bruno Petković, Nikola Vlašić, Borna Sosa i Dion Drena Beljo umjesto Pašalića, Muse, Brekala, Barišića i Kovačića. U nastavku ocjenama od 1 do 5 ocijenite izbornika Dalića i hrvatske reprezentativce.