ANKETA Što mislite o Karoglanovoj zamjeni Dolčeka nakon samo 12 minuta?

Foto: HNK Hajduk

HAJDUK je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 1:0 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Strijelac jedinog pogotka bio je Marko Livaja, koji je u 44. minuti realizirao kazneni udarac. Trener splitskog kluba Mislav Karoglan u završnici utakmice povukao je neobičan potez. 

U 72. minuti uveo je krilne napadača Ivana Dolčeka i Aleksandra Trajkovskog umjesto Emira Sahitija i Darija Melnjaka. Svega 12 minuta kasnije izvadio je Dolčeka i ubacio braniča Josipa Eleza kako bi zatvorio utakmicu i došao do pobjede. Međutim, Dolček time nije bio zadovoljan. 

Nije mu bilo jasno da ga trener već vadi iz igre pa je gestikulirao prema klupi dok je napuštao teren. Komentator televizijskog prijenosa na kanalu MAXSport također je bio zbunjen, a Dolček je nezadovoljstvo iskazao i gestama na klupi. Bacio je komad opreme i nervozno gunđao.

Oduševio na pripremama pa pao u drugi plan

Dolček je prošlu sezonu proveo na posudbi u Šibeniku, a u Hajduk se vratio ljetos. Iako kratak, ovo mu je bio 13. nastup ove sezone. Oduševio je hajdukovce na pripremama, no u posljednjim utakmicama mu je znatno smanjena minutaža te je ulazio u završnici ili, pak, protiv Lokomotive (1:0) i Osijeka (0:2) ostajao na klupi. 

Prema podacima Transfermarkta, Dolček je u mlađim uzrastima igrao za đurđevački Graničar, Dinamo, Šibenik i Slaven Belupo, iz čijeg je seniorskog sastava 2019. za 500 tisuća eura prešao u Hajduk. Bio je također na posudbi u portugalskom Famalicãu.

Ukupno ima 69 nastupa, tri pogotka i pet asistencija u službenim utakmicama za Hajduk. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.