HAJDUK

ANKETA Tko bi trebao biti novi Hajdukov trener?

Foto: FaH - Epa - Luka Stanzl/PIXSELL

VALDAS DAMBRAUSKAS od jučer više nije Hajdukov trener. Umjesto njega momčad splitskog kluba će voditi Mislav Karoglan, bivši trener Croatije iz Zmijavaca, Zadra i juniorske momčadi Hajduka. Karoglan je u posljednje dvije godine bio pomoćnik Jensa Gustafssona i Dambrauskasa.

Čitatelji smatraju da je Hajduk pogriješio 

Indexovi čitatelji smatraju da otkaz Dambrauskasu nije dobra odluka gazde Lukše Jakobušića. Naime, u Indexovoj anketi glasovalo je preko 49 tisuća čitatelja i 78 posto njih smatra da je Hajduk pogriješio. Predsjednik Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius zasad povjerenje daju Karoglanu, no vrlo vjerojatno rade na dolasku iskusnijeg i zvučnijeg imena. Kandidata za Hajdukovog trenera trenutno ima nekoliko.

Dokazana imena u optjecaju

Pojavila se priča o Nenadu Bjelici, koji je nedavno dobio otkaz u Osijeku. Bjelica, koji je s Dinamom bio prvak Hrvatske, i dalje je pod ugovorom s Osijekom, koji će ga plaćati do kraja sezone. Goran Tomić je također slobodan nakon raskida s Rijekom na kraju prošle sezone. Ipak, Tomić je u ozbiljnim kombinacijama s Osijekom.

Ime Matjaža Keka uvijek je aktualno u kuloarima, unatoč tome što je i dalje izbornik Slovenije. Slaven Bilić je isto slobodan i ne bi bilo preveliko iznenađenje da Jakobušić krene po bivšeg hrvatskog izbornika.

Tko bi trebao voditi Hajduk?

Zasad je izbor kluba dojučerašnji pomoćnik Karoglan, koji priprema momčad za sutrašnju utakmicu protiv Rijeke na Poljudu (16:30). A možda se u Hajduku na kraju odluče i za novog stranca jer u posljednje dvije godine Hajduk su vodili Talijan Paolo Tramezzani, Šveđanin Jens Gustafsson i Litvanac Valdas Dambrauskas.